Τουλάχιστον έχουμε να περιμένουμε και κάτι καλό. Γιατί πάντα είναι δύσκολη η προσαρμογή τον Σεπτέμβρη, πόσο μάλλον φέτος που το ζήσαμε το θρίλερ από κοντά με τις φονικές πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου. Πήραμε ήδη μια πρώτη ιδέα για τα ελληνικά σχήματα του Σεπτέμβρη, ιδού τώρα και εκείνα που μας φέρνουν πιο κοντά στην παγκόσμια κοινότητα της μουσικής. Απο τον Μπράιαν Φέρι και την Luz Casal μέχρι τους Kadebostany και τους “μεγάλους” του clubbing Chemical Brothers.

Ηρώδειο 11/9

Love Is a drug δίχως άλλο κι επειδή το ξέρουμε και το έχουμε ασπαστεί (και μια και δυο και βάλε…) άντε να το ζήσουμε σε όλο του το μεγαλείο απ’ τον καθ’ ύλην αρμόδιο κύριο Bryan Ferry (gentleman indeed) που χρόνος μπαίνει, χρόνος βγαίνει είναι εκεί, με συναυλίες περιοδείες, δίσκους (ο τελευταίος ήταν το “Bryan Ferry live 2015” το πρώτο του live άλμπουμ που ηχογραφήθηκε σε διάφορα σόου του στην παγκόσμια «Avonmore» περιοδεία του το 2015). Προσωπικά, δε θα ήθελα να τον χάσω. Πείτε το και προσκύνημα σε εκείνη την μακρινή εφηβεία ( “Jealous guy” , “My only love”, “Love is a drug”, «Avalon») για να τσεκάρω αν αντέχουν τα «είδωλα» ακόμα. Και απευθύνομαι βέβαια σε όσους θυμούνται την εποχή που το μαύρο παπιγιόν και το μαλλί «λουστρίνι» του Bryan, έμοιαζε περισσότερο πρόκληση παρά απλή στιλιστική επιλογή.

Ηρώδειο 2/9

Εν τω μεταξύ κι ενώ οι κερκίδες θα είναι ακόμα ζεστές από τον ήλιο, μια εκλεκτή γυναικεία παρέα θα ρίξει γέφυρα στις μεσανατολίτικες ρίζες μας. Μοναδική και πάντα ακμαία (δεν είναι και δεδομένο μετά από τόσα χρόνια) η Γλυκερία συναντάει τις εξαιρετικές Natacha Atlas, Yasmin Levy καιNasreen Quadri – κυριολεκτικά συνάντηση κορυφής των γυναικείων φωνών της μεσογείου .«Φιλία- Συνάντηση πολιτισμών» στο Ηρώδειο με ελληνικά, εβραϊκά, αραβικά κ.ά τραγούδια.

Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας 8/9

Το φθινοπωρινό Release Athens φέρνει τους μοναδικούς Chemical Brothers για ένα οπτικοακουστικό σόου που υπόσχεται να μετατρέψει το Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας σε τεράστια χορευτική πίστα. Το κλασσικό πλέον ντουέτο – Τom Rowlands και Ed Simons – από το Μάντσεστερ της Αγγλίας γνωστοί για τις εντυπωσιακές παραγωγές τους , τα ψυχεδελικά τους visuals, τα laserκαι βέβαια για την χορευτική μουσική τους που έχει γίνει κλασσική – ο,τι πιο κλασσικό έχει να παρουσιάσει η electro χορευτική σκηνή.

Bolivar Beach Bar 8/9

Μια νέα μουσική γιορτή ξεκινάει φέτος- το ΑΜΙ ΤΑΒΗΑ FEST – από το Bolivar Beach Bar σε συνεργασία με την Mahayana Records. Καταγράφτε το σαν πάρτι κοντά στο κύμα με headliner ένα από τα πιο αγαπητά και δημοφιλή ονόματα της ευρωπαϊκής electropop, τους Kadebostany. Μαζί τους ο σπουδαίος Tούρκος παραγωγός Mahmout Orhan και οι δικοί μας –ανερχόμενες δυνάμεις-Katerine Duska και Γιάννης Καπετανάκης.

Ηρώδειο 20/9

Οσα χρόνια κι αν περάσουν , όσες «κακουχίες» κι αν σε σκληρύνουν, υπάρχει περίπτωση να ακούσεις το “Un ano de amor” από την Φωνή και να μην λιώσεις; Το μεσογειακό μας ταμπεραμέντο να είναι καλά, ο Αλμοδοβάρ (πολλοί από εκεί την γνωρίσαμε) και η γερή της κράση που δεν το βάζει κάτω. Είναι Ισπανίδα, την λένε Luz Casal και είναι καλά. Θα την δούμε σε ένα οδοιπορικό που ετοίμασε ειδικά για το ελληνικό κοινό μαζί με την ορχήστρα της που αποτελείται από σημαντικούς σολίστες. «Amor» από την Luz Casal , αμόρ (που λέμε και στα ελληνικά) γιατί το θέλουμε το… βαθύ κόκκινο, κυρίως όταν μπαίνει -και επισήμως -το φθινόπωρο.

 

Gazi Music Hall 22/9

To Technics Festival για μια ακόμα χρονιά στο Gazi music hall με την υπογραφή του Blend. Στα δύο stages θα ηγηθούν δυνατά ονόματα της techno και house σκηνής, όπως ο Richi Hawton και η Nina Kraviz (stage 1) αλλά και ο μοναδικός dj και παραγωγός Solomum (stage 2) που η δράση του έχει γράψει στην ιστορία της house μουσικής.

Ηρώδειο 28/9

Θρύλος της κινηματογραφικής μουσικής, με αμέτρητες συναυλίες σε όλο τον κόσμο ο Michel Legrand επιλέγει ένα δικό μας «παιδί» από την νεώτερη γενιά, τον Γιώργο Περρή, τον Έλληνα καλλιτέχνη που δοκιμάζει, εδώ και κάμποσα χρόνια να σταθεί με ένα cross over ρεπερτόριο στον διεθνή στίβο. Πρώτη φορά που συνθέτης και ερμηνευτής μοιράστηκαν την ίδια σκηνή ήταν σε δυο sold out outσυναυλίες τον χειμώνα του 2016 στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη. Ο Μισέλ Λεγκράν θα διευθύνει την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ σε δικές του κινηματογραφικές συνθέσεις, αλλά και τραγούδια από το παγκόσμιο ρεπερτόριο.

 

πηγή: tospirto.net