Ακολουθώντας τη μακρά παράδοση των ρομαντικών συγγραφέων, η Μαίρη Σέλλεϋ, λίγο πριν το τέλος της ζωής της και ύστερα από τον αριστουργηματικό Φρανκεστάιν, καταπιάνεται με μια ερωτική ιστορία. Αυτή τη ρομαντική νουβέλα, «Ο Θνητός Αθάνατος», επιλέγει η ομάδα Νοσταλγία, μετά την περσινή περιπατητική, νουάρ βιογραφία Ιλλινόι και το ποιητικό δράμα Ονέγκιν, για να δημιουργήσει ένα θεατρικό δράμα και από το Σάββατο 12 Ιανουαρίου παρουσιάζει την παράσταση «Η Κυανή», στο Rabbithole.

Παίρνοντας την ιστορία της Σέλλεϋ από το τέλος της, ο Γιώργος Σίμωνας γράφει μια ιστορία η οποία αποτελεί ένα συνεχή διάλογο με τη συγγραφέα του 19ου αιώνα. Η Κυανή, είναι η ιστορία ενός νεαρού επιστήμονα/εφευρέτη ο οποίος γνωρίζεται με μια κοπέλα. Μη μπορώντας να την αποκτήσει, φεύγει εξορίζοντας τον εαυτό του σε ένα μακρινό αστέρι. Ενώ αυτός δε γερνά,  μιας και ο χρόνος κυλά διαφορετικά στο σύμπαν, η κοπέλα περνά όλη την ζωή της στη γη, ώσπου, στα βαθειά γηρατειά της, στέλνει έναν φίλο στο διάστημα να ειδοποιήσει τον μακρινό της και παντοτινό έρωτα ότι οι μέρες της τελειώνουν.

Η Κυανή είναι μια συγκινητική ιστορία αγάπης η οποία δανείζεται την πλοκή της Σέλλεϋ και τη μεταφράζει στο σήμερα, με σκοπό να παρουσιάσει τη δική της εκδοχή για τον «ρομαντικό έρωτα».

Στην Κυανή, η ομάδα Νοσταλγία στέκεται σε έναν βασικό προβληματισμό: πώς μπορούμε να νικήσουμε τη φθορά της ζωής ιδίως όταν έχουμε φτάσει σε ένα τέλος και έχουμε μετανιώσει για σημαντικές επιλογές μας; Μπορεί ο χρόνος να ξαναβιωθεί; Και αν ναι, πώς; Και αν ξαναβιωθεί, θα γίνει όπως είναι η επιθυμία μας; Η επιστροφή σημαίνει τελικά και μια εκπλήρωση της επιθυμίας μας ή  θα ήταν καλύτερο να μην επιστρέψουμε ποτέ;

Ταυτότητα παράστασης
Σύλληψη, Σκηνοθεσία: Γιώργος  Σίμωνας
Σκηνικά: Τώνια Ράλλη
Κοστούμια: Ματίνα Μέγκλα
Φωτισμοί: Γιώργος Κορδέλας, Γιώργος Σίμωνας
Βίντεο: Ελένη Παπαϊωάννου
Μακιγιάζ/ Φροντιστήριο: Mαρίνα Πινιατώρου
Ηθοποιοί: Ηώς Αντωνοπούλου, Αχιλλέας Βατρικάς , Μάγδα Γκουβέρου, Δανάη Γουλιέλμου, Αναστασία Δεμέστιχα,  ΔημοσθένηςΕλευθεριάδης, Γιάννης Καραλής,  Ηλίας Μενάγιερ, Ελένη Παπαϊωάννου
Κατασκευή σκηνικού: sickmyduck.lab
Boηθοί σκηνογράφου: Μαρίνα Πινιατώρου, socos

Info:
Από 12 Ιανουαρίου 2019 έως 24 Φεβρουαρίου 2019 στο Rabbithole (Γερμανικού 20, Μεταξουργείο)
Διάρκεια: 130 λεπτά
Μια παραγωγή της ομάδας Νοσταλγία
Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 20:30
Εισιτήρια: 14 ευρώ, 10 ευρώ (φοιτητικό, ανέργων, ατέλειες), 10 ευρώ (για ομαδικές κρατήσεις  10 ατόμων και άνω)
Οnline προπώληση : viva.gr (οnline έκπτωση: τα πρώτα 40 εισιτήρια κάθε παράστασης στα 12 ευρώ) & αγορά στα σημείa προπώλησης viva.
Κρατήσεις, πληροφορίες: 210. 52 49 903 |  Ώρες ταμείου: 17:30-21:30

 

πηγή: tospirto.net