Το Σάββατο στις 20 Οκτωβρίου, πραγματοποιείται μία μεγάλη συναυλία της Γεωργίας Νταγάκη στην καρδιά της Νέας Υόρκης για την «Τέχνη του ελληνικού τραγουδιού» που διοργανώνει η Kyrenia Opera, με επικεφαλής τον μαέστρο Κωνσταντίνο Γιαννούδη.

Η Γεωργία Νταγάκη θα δώσει το δικό της ξεχωριστό στίγμα, ερμηνεύοντας τραγούδια που έχουν σφραγίσει την ιστορία του ελληνικού τραγουδιού αλλά και κομμάτια της δικής της προσωπικής διαδρομής.

Τη βραδιά πλαισιώνουν ένα ξεχωριστό σύνολο κλασικών μουσικών από τη Νέα Υόρκη, χορωδία, καθώς και η σοπράνο Ζωή Νικολαΐδου (περσινή νικήτρια του διαγωνισμού Kyrenia Opera Vocal Competinion).
3505 GEORGIA NTAGAKI 242016 SMALL

Ο Κωνσταντίνος Γιαννούδης σημειώνει:

Αγαπητοί φίλοι της Kyrenia Opera,

Η μουσική είναι μια ψυχική ανάγκη που έχουμε όλοι μας γιατί ηρεμεί το νου και τη ψυχή μας. Είναι ένας πιστός σύντροφος και όταν την εμπιστευτούμε, γεννά πληθώρα συναισθημάτων και μας βοηθά να διώξουμε από επάνω μας άγχος και προβλήματα της καθημερινότητας.

Όμως η μουσική δεν είναι μόνο αυτό. Η μουσική και μας μορφώνει και μας διαμορφώνει, αλλά και μεταφέρει την κληρονομιά μας στο μέλλον.

Η παιδεία, η κουλτούρα, τα βιώματα και η αίσθηση της εποχής μας και της ιστορίας μας έκαναν την ποίηση -έντεχνη, λαϊκή, δημοτική- να έχει σφραγίδα Ελληνική. Η μουσική που δημιούργησαν και δημιουργούν οι Έλληνες επώνυμα ή ανώνυμα, ατομικά ή συλλογικά στην Ελλάδα ή όπου αλλού βρίσκονται, αυτό είναι η Ελληνική μουσική.

Σας προσκαλώ να γιορτάσουμε The Art of Greek Song – Η Τέχνη του Ελληνικού Τραγουδιού με τις ερμηνείες δύο κορυφαίων ελληνικών φωνών, της Γεωργίας Νταγάκη με τη λύρα της και της σοπράνο Ζώης Νικολαΐδου, νικήτριας του Kyrenia Opera Vocal Competition.

Με εκτίμηση,
Κωνσταντίνος Γιαννούδης
Γενικός και Καλλιτεχνικός Διευθυντής

 πηγή: ogdoo.gr