Μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Δευτέρας 24 Ιουνίου 2019 στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο.

Η συναυλία που δίνεται σε μια ιδιαίτερα δύσκολη εποχή για την Ελλάδα, έχει συμβολικό τίτλο τον στίχο του Μίκη Θεοδωράκη: «ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ – Αυτό που ήσουν κάποτε, θα γίνεις ξανά» από το ομώνυμο τραγούδι του.

Συνθέτες και τραγουδιστές, Έλληνες και ξένοι, αντιπροσωπείες από τις Ομογένειες (το πιο ζωντανό κομμάτι του Ελληνισμού) της Αμερικής, του Καναδά, της Αυστραλίας και της Ευρώπης, Ολυμπιονίκες και αθλητές θα τιμήσουν τον Μίκη Θεοδωράκη.

Οικογένειες ανθρώπων που θυσιάστηκαν παλεύοντας εναντίον της Χούντας των Συνταγματαρχών (Λαμπράκης, Παναγούλης, Μουστακλής, Μανδηλαράς, Ελής), θα είναι εκεί, σύμφωνα με το δελτίο τύπου, για να ακούσουν για μια ακόμη φορά, τα τραγούδια – σύμβολα του αγώνα κατά της επτάχρονης τυραννίας.

Η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» που θα είναι ο βασικός συντελεστής της συναυλίας αυτής, θα ερμηνεύσει τα τραγούδια αυτά μαζί με τους πιο γνωστούς και αγαπημένους τραγουδιστές. (Τα ονόματά τους θα ανακοινωθούν σύντομα).

Την εκδήλωση θα παρουσιάσουν και θα διαβάσουν κείμενα και ποιήματα ο Γρηγόρης Βαλτινός, η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης.

Η προπώληση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει σε λίγες.

Ο Μίκης Θεοδωράκης έχει δηλώσει ήδη ότι είναι μεγάλη επιθυμία του να είναι παρών.

 

πηγή: ogdoo.gr