Οι μουσικές Πέμπτες συνεχίζονται και τον Ιούνιο στο café του Νομισματικού Μουσείου με τέσσερις μουσικές βραδιές στο δροσερό κήπο του και πρωταγωνιστές τους:  Γιώργη Χριστοδούλου, Γιώργο Βαρσαμάκη, Αδάμ Τσαρούχη και Δημήτρη Σαμόλη.

Την Πέμπτη 7 Ιουνίου ο Γιώργης Χριστοδούλου ανοίγει τις μουσικές βραδιές του μήνα παρέα πάντα με τον Χάρη Σταυρακάκη στο πιάνο και το ακορντεόν και τον Κώστα Κλάγκο στο κοντραμπάσο. Θα ακουστούν τραγούδια από την 20 χρόνια και πλέον πορεία του στη δισκογραφία, παρουσιάζοντας τον νέο του δίσκο, «Αν η αγάπη ήταν δρόμος» αλλά και τραγούδια από το “Flaneur”, την «Καντάδα», το “Barcelonauta” και το «Ο Αττίκ στο Παρίσι».

Την επόμενη Πέμπτη 14 Ιουνίου ο συνθέτης Γιώργος Βαρσαμάκης με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του cd με τίτλο “Inside me” θα παρουσιάσει με την ορχήστρα του μουσικές του συνθέσεις τόσο από την πρόσφατη δισκογραφική του κυκλοφορία όσο και παλιότερες, καθώς και συνθέσεις του για το θέατρο. Ο μουσικός  ακολουθεί ένα μουσικό φάσμα, που περιλαμβάνει επιρροές από την κλασική, την κινηματογραφική και τη μινιμαλιστική μουσική. Μέσα από τους προσωπικούς του δίσκους και τις live εμφανίσεις του συνθέτει ένα ιδιαίτερο μελωδικό κράμα που κινείται σε ύφος λυρικό και κινηματογραφικό δημιουργώντας την αίσθηση μιας αλληλουχίας ανοιχτών τοπίων και μεστών συναισθημάτων.
Την ορχήστρα συνθέτουν οι: Κώστας Καριτζής -βιολί, Ελευθερία Τόγια -βιόλα, Αγγελική Μουρίκη -τσέλο, Κώστας Ιωαννίδης -κλαρινέτο, Γιώργος Τοσικιάν -κιθάρα, Γιώργος Βαρσαμάκης -πιάνο.
Συμμετέχει η Ελισάβετ Τσατσάκη.

Σειρά στις 21 Ιουνίου έχει ο Αδάμ Τσαρούχης άλλοτε ρετρό και άλλοτε jazzy θα παρουσιάσει ένα Live με vintage διάθεση και πολύ χορό, με αγαπημένες μελωδίες από το παρελθόν αλλά και το σήμερα. Ο τραγουδιστής μάς συστήθηκε το 2012, με δύο διασκευές που γνώρισαν ραδιοφωνική επιτυχία: «Μια αγάπη για το καλοκαίρι» και «Τι σήμερα τι αύριο τι τώρα». Θα ακουστούν τραγούδια από τον προσωπικό του δίσκο με τίτλο, «Σαν Ταινία», καθώς και τραγούδια που όλοι μας έχουμε αγαπήσει.
Μαζί με την μπάντα του: Μάνος Αθανασιάδης -πλήκτρα, Αντώνης Αρβανίτης -κοντραμπάσο, Δημήτρης Χριστοδουλάκης – τύμπανα.

Η τελευταία Πέμπτη του μήνα, 28 Ιουνίου θα κλείσει με τον τραγουδοποιό Δημήτρη Σαμόλη και τραγούδια με χαρακτηριστικό, παιχνιδιάρικο, ποπ ύφος που άλλοτε μας κάνουν να κουνιόμαστε ρυθμικά, άλλοτε να ταξιδεύουμε ψηλά σαν σε αερόστατο και άλλοτε να παρακολουθούμε βήμα βήμα μικρές ιστορίες.
Ο ίδιος περιγράφει την εμπειρία του ως μουσικός: «Κάθε άνθρωπος είναι ένα ολόκληρο σύμπαν. Στο δικό μου σύμπαν πάντοτε η μουσική και το χιούμορ ήταν η δύναμή μου, τα φίλτρα μέσα από τα οποία έβλεπα τον κόσμο. Έτσι και σε αυτό το δίσκο προσπάθησα να χωρέσω σε λέξεις και μελωδίες αυτόν τον διασκεδαστικά ανεξήγητο και μαγικό κόσμο»…

Info

07 Ιουνίου 2018

14 Ιουνίου 2018

21 Ιουνίου 2018

28 Ιουνίου 2018

 

πηγή: tospirto.net