Μετά το παγκόσμιο μπεστ σέλερ «Τα τρία μικρά λυκάκια» «ο μετρ του χιούμορ και των ανατροπών» όπως έχει αποκαλέσει τον Ευγένιο Τριβιζά το διεθνές περιοδικό Bookbird, δίνει εντελώς νέο νόημα σε δύο πολύ γνωστά κλασικά παραμύθια.

Όταν ένας φρικαλέος δράκος εμφανίστηκε ξαφνικά μπροστά στον Ευγένιο Τριβιζά, την ώρα που έκανε αμέριμνος τον περίπατό του στη ζούγκλα του Τρομαζόνιου, ο γνωστός συγγραφέας είχε την ετοιμότητα να αρχίσει να του διαβάζει τα δύο τελευταία του βιβλία από τις εκδόσεις «Διόπτρα», δηλαδή την «Κοκκινομπλουτζινίτσα» και το «Πλατς Μουτς»!

Η «Κοκκινομπλουτζινίτσα» ανατρέπει το αναχρονιστικό στερεότυπο της παθητικής ηρωίδας, δεν περιμένει τον κυνηγό να τη σώσει και παίρνει την κατάσταση στα χέρια της! Στο «Πλατς Μουτς», η πριγκίπισσα Φλουρένια αποτινάσσει τα βασιλικά της προνόμια και παρουσιάζει μία διαφορετική ιστορία για την πριγκίπισσα και το βατράχι. Από τις πρώτες σελίδες ο δράκος ηρέμησε και περίμενε με έντονο ενδιαφέρον να ακούσει τη συνέχεια…

«Οι μυστικοί κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά»

Και μία ακόμα έκπληξη περιμένει τους φίλους του γνωστού παραμυθά. Σε μια μοναδική συνεργασία με τον κοσμαγάπητο ποιητή παραμυθιών Ευγένιο Τριβιζά, η ΔΕΘ-Helexpo, δημιούργησε ένα θεματικό πάρκο, ευρωπαϊκών προδιαγραφών, εμπνευσμένο από τα δημοφιλέστερα παραμύθια και τους γνωστότερους ήρωες του διεθνώς καταξιωμένου, μεγάλου Έλληνα δημιουργού.

Με υψηλά εκπαιδευτικά στάνταρντς και έντονα διαδραστικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα, «Οι μυστικοί κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά», είναι ένα θεματικό πάρκο που υπόσχεται να ταξιδέψει τους επισκέπτες στον υπέροχο κόσμο της φαντασίας και του παραμυθιού.

Από τις 3 Νοεμβρίου στην Helexpo στο Μαρούσι.

 

πηγή: ogdoo.gr