Ο ηθοποιός φορά την καμπαρντίνα του Φίλιπ Μάρλοου στη νέα ταινία του Γουίλιαμ Μόναχαν.

Έχουμε δει τον 65χρονο ηθοποιό Λίαμ Νίσον να «σκληραίνει» για πάρα πολλούς ρόλους. Από τον αδέκαστο Δία και τον Κουί Γκον Τζιν στον «Πόλεμο των Άστρων», μέχρι τον Χάνιμπαλ και τον αδίστακτο Ρας Αλ Γκουλ στον Μπάντμαν. Αυτή τη φορά, θα βάλει κατασκοπική καμπαρντίνα και χαμηλό καπέλο και θα ενσαρκώσει τον διάσημο ιδιωτικό ντετέκτιβ Φίλιπ Μάρλοου.

Ένας συναρπαστικός χαρακτήρας, που στο παρελθόν του έχουν δώσει σάρκα και οστά ηθοποιοί όπως, ο Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ («The Big Sleep» του Χάουαρντ Χοκς, 1946) , ο Έλιοτ Γκουλντ («The Long Good-Bye» του Ρόμπερτ Όλτμαν) και ο Ρόμπερτ Μίτσαμ (Δέκα Δολοφόνοι για τον Ντετέκτιβ Μάρλοου, 1975).

Ο παραγωγικός Λίαμ Νίσον αφήνει πίσω του τη σειρά «Taken» για να υποδυθεί τον ολίγον μισογύνη, ολίγον αλκοολικό ντετέκτιβ Μάρλοου, ενώ τη σεναριακή διασκευή θα αναλάβει ο Γουίλιαμ Μόναχαν («Πληροφοριοδότης» του Σκορτσέζε).

Βασισμένη στο βιβλίο «The Black-Eyed Blonde» του Μπέντζαμιν Μπλακ, η ταινία ακολουθεί τον Μάρλοου στις αρχές του 1950, όπου αντιμετωπίζει… αναδουλειές. Μία μοιραία ξανθιά του ζητά να βρει τον πρώην εραστή της και σύντομα ο ντετέκτιβ θα ανακαλύψει ότι η εξαφάνιση είναι μέρος ενός μεγαλύτερου μυστηρίου, που σχετίζεται με μία από τις πιο ισχυρές οικογένειες στο Μπέι Σίτι.

«Το βιβλίο του Μπέντζαμιν Μπλακ προσφέρεται για διασκευή… αλλά θα πρέπει να γίνει σωστά. ‘Η θα κρατήσεις αναμένη τη φλόγα του ή καλύτερα να κάτσεις σπίτι σου», δήλωσε ο βραβευμένος με Όσκαρ σεναρίου, Γουίλιαμ Μόναχαν. «Είναι δύσκολο να πω ποιος έχει τη μεγαλύτερη καρδιά και ψυχή, ο Φίλιπ Μάρλοου ή ο Λίαμ Νίσον; Ελπίζω να είμαι σωστός απέναντι και στους δυο και ανυπομονώ να ξεκινήσουμε», συμπλήρωσε λίγο μετά το κάστινγκ του πρωταγωνιστικού ρόλου.