Ο θάνατός του Μάικλ Τζάκσον φάνηκε ανίσχυρος μπροστά στην αμείωτη λάμψη του άστρου του. Αυτό δείχνουν τα έσοδα από τα προϊόντα που σχετίζονται με το όνομά του, τα οποία ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο, σταθερά, από το 2009 – τότε που βρέθηκε νεκρός από υπερβολική δόση του αναισθητικού propofol. Μια νέα συλλογή επιτυχιών του κυκλοφορεί στις 29 Σεπτεμβρίου με τίτλο «Scream» και περιλαμβάνει τραγούδια που κάπως σχετίζονται με το Χαλοουίν. Σε φάση προετοιμασίας βρίσκεται ωστόσο και μία έκθεση με θέμα την επιρροή του στη σύγχρονη τέχνη.

Πώς θα λέγεται; «Μichael Jackson: On the Wall» και θα κάνει εγκαίνια το ερχόμενο καλοκαίρι, στις 28 Ιουνίου του 2018 συγκεκριμένα, για να συμπέσει (περίπου) με την επέτειο του θανάτου του. Θα φιλοξενηθεί στη National Portrait Gallery και την επιμέλεια της την έχει αναλάβει ο Νίκολας Κάλιναν διευθυντής του λονδρέζικου μουσείου.

Η κληρονομιά του «Τζάκο» στη μουσική, τα βίντεο, τον χορό και τη μόδα έχει εξερευνηθεί πολλάκις, όχι όμως και το πόσο επηρέασε με την προσωπικότητά και το έργο του ορισμένους καλλιτέχνες, όπως ο Αντι Γουόρχολ, ο Ντέιβιντ ΛαΣαπέλ και ο Γκρέισον Πέρι. Κάποια εκθέματα θα δημιουργηθούν ειδικά για την περίσταση, από νέους καλλιτέχνες που θα χρησιμοποιήσουν ως πηγή έμπνευσης ό,τι αντιπροσώπευε ο αδιαφιλονίκητος βασιλιάς της ποπ. Σύμφωνα με τον επιμελητή: «Η έκθεση θα ανοίξει νέους δρόμους στο πως αντιμετωπίζουμε τη σχέση τέχνης και ταυτότητας, θα ενθαρρύνει τον διάλογο μεταξύ καλλιτεχνών, αλλά και θα παρακινήσει το κοινό που ενδιαφέρεται για την ποπ κουλτούρα και τη μουσική να συνδεθεί με τη σύγχρονη τέχνη. Είναι σπάνιο να αρθρώνεται κάτι καινούργιο για έναν τόσο διάσημο άνθρωπο, όμως πιστεύω πως στην προκειμένη περίπτωση αυτό ακριβώς θα συμβεί».

 

πηγή: tospirto.net