Ο Guy Manoukian, «Νομάς της Μουσικής» όπως έχει χαρακτηριστεί από διεθνή μέσα έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα για μία και μοναδική συναυλία τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου στις 19:30, στην Εθνική Λυρική Σκηνή, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Μαζί του λοιπόν θα εμφανιστεί ως special guest o Αντώνης Ρέμος, που προσθέτει μια ακόμη διεθνή συνεργασία στο ενεργητικό του μετά την πρόσφατη σύμπραξή του με τους UB40.

Ο Guy έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα στις ΗΠΑ, όπως ο Wyclef Jean, και ξεχωρίζει για τις μουσικές συνθέσεις του που βασίζονται στο συνδυασμό ανατολίτικων και σύγχρονων μελωδιών.

Έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο δίνοντας συναυλίες στο Λονδίνο, το Παρίσι, τη Σιγκαπούρη, το Κάιρο, το Ντουμπάι, το Κουβέιτ, το Άμπου Ντάμπι, τη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες, το Ερεβάν της Αρμενίας, την Όπερα του Σίδνεϋ, το Τορόντο, τη Σρι Λάνκα και σε πολλά διεθνή φεστιβάλ ανά τον κόσμο.

Έχοντας ως μέντορες δασκάλους της κλασικής μουσικής, άρχισε να παίζει πιάνο σε ηλικία τεσσάρων ετών, πρωτοεμφανίστηκε στην τηλεόραση όταν ήταν έξι ετών, ενώ ήταν μόλις επτά όταν ερμήνευσε μπροστά σε κοινό. Ένα χρόνο αργότερα, στα οκτώ του χρόνια, άρχισε να συνθέτει τη δική του μουσική, κερδίζοντας τον πρώτο του διαγωνισμό.

Στους international fan του Guy Manoukian ανήκουν μεταξύ άλλων η Salma Hayek και η Βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας.

POSTER

 

Συντάκτης: Κώστας Μπαλαχούτης
Πηγή: www.ogdoo.gr