Γεννημένος στη Θάσο το 1939, ο Γιάννης Λογοθέτης έγινε διάσημος από τα εμπνευσμένα σκίτσα τα οποία υπέγραφε ως «ΛοΓό». Παράλληλα, όμως, είχε και μια σημαντική πορεία στο εγχώριο πεντάγραμμο, στο οποίο ξεκίνησε το 1970, συνεργαζόμενος (ως στιχουργός) με τον Δήμο Μούτση για το “Με Το Πρώτο Λεωφορείο”, που τραγούδησε ο Μανώλης Μητσιάς. Γνωστότερα όμως έμελλε να γίνουν τα περίφημα σατιρικά του άσματα, τα οποία αποτυπώθηκαν στη δισκογραφία με φωνές σαν κι αυτήν του Θέμη Ανδρεάδη, του Δημήτρη Πουλικάκου, του μεγάλου κωμικού ηθοποιού Τάκη Μηλιάδη, αλλά και του ίδιου του  ΛοΓό αργότερα.

Με την κληρονομιά αυτή θέλησαν λοιπόν να αποκτήσουν ένα σημείο επαφής στις δικές μας ημέρες ο Φοίβος Δεληβοριάς και οι Χατζηφραγκέτα, ύστερα από μια ιδέα του Βαγγέλη Χατζηγιάννη να ασχοληθούν με αθησαύριστα τραγούδια του Λογοθέτη.

Το εγχείρημα υλοποιήθηκε τον χειμώνα του 2018 και, όπως σχολιάζει ο ίδιος ο Δεληβοριάς, κινήθηκε περίπου ως εξής: «Ούτε κατάλαβα πώς γίναν όλα. Γράφαμε, παίζαμε, βάζαμε φωνές, πήγαμε και βρήκαμε τον ΛοΓό στο εργαστήριο, ήρθε κι αυτός, ο Φράγκιας (Πάνος Φραγκιαδάκης) έφερε τη φωνάρα του και τη δική του αγάπη για όλ’αυτά και ξαφνικά να’μαι με τους Χατζηφραγκέτα και τον ΛοΓό και όλα να γίνονται απ’το πουθενά: στούντιο, όργανα, ταξίμια, γκρούβες, ανοιχτές τηλεοράσεις και ξενύχτικες εξομολογήσεις».

Το αποτέλεσμα, είναι ένας ολόκληρος δίσκος με τίτλο ΛοΓοΘΕΡΑΠΕΙΑ, τον οποίον οι συντελεστές διαθέτουν δωρεάν στο κοινό, μέσω YouTube: μπορείτε λοιπόν να τον ακούσετε ολόκληρο πατώντας εδώ.

Σε άλλα νέα, ο Φοίβος Δεληβοριάς υποδέχεται το καλοκαίρι του 2019 με μία ακόμα Ταράτσα -την τελευταία, όπως ανακοίνωσε, καθώς ο 3ος αυτός χρόνος θα σημάνει το φινάλε των σχετικών παραστάσεων. Οι οποίες θα λάβουν χώρα στο γνώριμο πλέον μέρος (Ιερά Οδός 13-15, Γκάζι), κάθε Τετάρτη και Πέμπτη για όλον τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο.

Όλα τα γνώριμα πρόσωπα που πλαισίωσαν τον τραγουδοποιό στο παρελθόν θα δώσουν και πάλι το παρών (Θανάσης Αλευράς, Νεφέλη Φασούλη, Alex de Paris), με τον Βύρωνα Θεοδωρόπουλο να ενισχύει το stand-up comedy της υπόθεσης και το web radio της Μαργαρίτας Μυτιληναίου να κάνει εγκαίνια για πρώτη φορά, με ειδικά επιλεγμένη ελληνική και ξένη μουσική στο ύφος της Ταράτσας και συνεντεύξεις με τους καλεσμένους. Όσον αφορά τον Ιούνιο, τα πράγματα ξεκινούν Τετάρτη 5 & Πέμπτη 6 του μήνα με Μαρίζα Ρίζου και Κατερίνα Πολέμη και συνεχίζονται με Ελένη Βιτάλη, Ορφέα Περίδη, Νίκο Ξύδη, Κατερίνα Βρανά, The Burger Project, Αριστοτέλη Ρήγα, Νατάσσα Μποφίλιου και Δήμητρα Σελεμίδου.

 

πηγή: avopolis.gr