Με το δεξί μπήκε το 2019 στον τομέα συναυλίες. Η τροπολογία για την μείωση του ΦΠΑ στα εισιτήρια- από 24% σε 6% -ψηφίστηκε λίγο πριν κλείσει το 2018, απόφαση κομβικής σημασίας για τον χώρο (και ακόμη πιο πολύ για τα γραφεία παραγωγής που φέρνουν καλλιτέχνες από το εξωτερικό). Δεν ξέρω βέβαια αν θα προλάβουμε να δούμε μεγάλες εξελίξεις  μέσα στην χρονιά, όμως γεγονός είναι ότι το έδαφος… στρώνεται για να έχουμε από δω και πέρα μεγαλύτερες (πιο σύνθετες, πιο ενδιαφέρουσες)  διοργανώσεις και με λογικό εισιτήριο (αλλά αυτό ακούγεται too good to be true).

Ας δούμε, όμως, τα πρώτα μεγάλα ονόματα που ανακοινώθηκαν ήδη από τα φεστιβάλ και τα γραφεία διοργάνωσης.

Η Sharon Kovac (στο Piraeus 117 Academy  16 Φεβρουαρίου) : To αινιγματικό αντισυμβατικό και εμπνευσμένο κορίτσι από την Ολλανδία επανέρχεται δριμύτερο στα μέρη μας για μια συναυλία με επίκεντρο το δεύτερο της άλμπουμ «Cheap Smell» που χαρακτηρίστηκε ένα από τα πιο εμπνευσμένα και ειλικρινή άλμπουμ της σόουλ την τελευταία δεκαετία.

Madrugada (5 Απριλίου Principal,Θεσσαλονίκη και  7 ΑπριλίουTae Kwo Do Arena, Aθήνα ): Η θρυλική νορβηγική μπάντα επανασυνδέεται και ξεκινάει μια  Ευρωπαϊκή περιοδεία μέσα στον Φλεβάρη. Οι συναυλίες τους αυτές σηματοδοτούν την 20η επέτειο από την κυκλοφορία του πρώτου τους άλμπουμ «Industrial Silence» που παραμένει ένα από τα κορυφαία της Νορβηγικής ροκ .

Deus (31Μαίου Fuzz ): Μια από τις ιδιαίτερες μπάντες της ευρωπαϊκής σκηνής, οι Βέλγοι Deus , επιστρέφουν στην Ελλάδα για να γιορτάσουν τα 20 χρόνια από το μοναδικό «The Ideal Crash»  το οποίο θα παίξουν ολόκληρο. Παράλληλα θα αναγγείλουν την επιστροφή τους με το επερχόμενο όγδοο άλμπουμ τους κομμάτια του οποίου θα ακούσουμε στο Fuzz.

Iggy Pop (8 Iουνίου Πλατεία Νερού): To Release Athens υποδέχεται μια από τις μεγαλύτερες –και τελευταίες εν ενεργεία  – μορφές στην ιστορία του ροκ εν ρολ. Ο θρύλος Iggy Pop θα είναι ανάμεσα μας κι αυτό από μόνο του είναι μια είδηση για την καλοκαιρινή Αθήνα του 2019.

New Order (16 Ιουνίου, Πλατεία Νερού): Από τις πιο επιδραστικές μπάντες στην ιστορία της ποπ/ροκ,  οι Βρετανοί που γεννήθηκε μέσα από τις  στάχτες των Joy Division σμίγοντας  την electronica και την dance με τις  post punk καταβολές τους, κάνουν στάση στο Release στο πλαίσιο  ευρωπαϊκής τους  περιοδείας.

The Cure (17 Ιουλίου Eject): Άλλη μια μοναδική στιγμή του ερχόμενου καλοκαιριού και πάλι στην Πλατεία Νερού από το φεστιβάλ Eject αυτή την φορά: 17 Ιουλίου οι  θρυλικοί  The Cure πατούν πρώτη φορά το πόδι τους σε ελληνικά νερά –κι ευτυχώς είναι τα νερά του Φαλήρου. Μετά από σαράντα χρόνια στις επάλξεις ο Ρόμπερτ Σμιθ και η μπάντα του κρατούν σταθερά τον ρυθμό με νέο δίσκο και εμφανίσεις στην  Ευρώπη και την  Νότιο Αφρική.

Eros Ramazzoti (27/9 στο Κλειστό Παλαιού Φαλήρου): Ο  Ιταλός σταρ σε μεγάλη παγκόσμια  περιοδεία για την προώθηση του νέου του άλμπουμ «Vita Ce N’ Ε» που κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο 2018. Στα 30 χρόνια της καριέρας του έχει κυκλοφορήσει 11 δίσκους έχει πουλήσει πάνω από 60 εκατομμύρια αντίτυπα κι έχει φανατικούς οπαδούς (εκτός απ την πατρίδα του την  Ιταλία) σε όλη την Ευρώπη και την Λατινική Αμερική.

 

πηγή: tospirto.net