Η κιθάρα του διάσημου «αργοχέρη» βρίσκεται στο Art Exchange του Σαν Φρανσίσκο, όπου ο υποψήφιος αγοραστής της δεν θα την διεκδικήσει σε επίσημο πλειστηριασμό αλλά θα μπορεί ως ευκαιρία να κάνει μια προσφορά για την κιθάρα, η οποία είναι «αδύνατο να αποσυρθεί». Η ελάχιστη προσφορά βρίσκεται σήμερα στα 325.000 δολλάρια !

Η αγαπημένη Blackie του Eric Clapton, στην οποία συνδύαζε εξαρτήματα από τρεις Fender Stratocasters του 1956 και ’57, αρχικά πωλήθηκε σε πλειστηριασμό το 2004 για να συγκεντρωθούν κεφάλαια για το Κέντρο Αλκοολικών και το Κέντρο Καρκινοπαθών του Crossroads Centre Antigua.
Η κιθάρα αγοράστηκε από το Guitar Center για 959.500 δολάρια, κι έγινε αμέσως η πιο ακριβή κιθάρα στον κόσμο.

Η Blackie ήταν στα χέρια του Έρικ Κλάπτον από το 1990 και ήταν η τελευταία κιθάρα που έπαιξε προτού σταματήσει το κάπνισμα, κι έτσι φέρει το σημάδι των εγκαυμάτων του τσιγάρου στο κορμό της.

Έπαιξε το όργανο σε μερικά αξιομνημόνευτα γεγονότα στις αρχές της δεκαετίας του 1990, όπως στις συναυλίες του «24 Nights» στο Royal Albert Hall στο Λονδίνο το 1990 και το ’91 που κυκλοφόρησε και σε διπλό δίσκο, στην περιοδεία του στην Ιαπωνία με τον George Harrison, επίσης το 1991 και στη συναυλία της 30ης επετείου του Bob Dylan στο Madison Square Garden της Νέας Υόρκης το 1992.

Μπορείτε να δείτε την διάσημη εμφάνιση του Έρικ Κλάπτον με την Blackie εδώ, όταν ο Clapton το χρησιμοποίησε στην εμφάνιση των Cream στο Rock and Roll Hall of Fame το 1993.
ERIC CLAPTON Hall of Fame.jpg

πηγή: ogdoo.gr