Ο Βασίλης Παπαβασιλείου επιστρέφει στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν και τη φετινή σεζόν με δύο επαναλήψεις και ένα νέο έργο που θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο.

Το Relax… Mynotis, το απολαυστικό έργο του Βασίλη Παπαβασιλείου, με τον ίδιο στον ρόλο του μεγάλου ηθοποιού που υπαγορεύει τη διαθήκη του σε έναν βοηθό συμβολαιογράφου, τον Γιάννο Περλέγκα, πραγματεύεται την έμμονη προσήλωση στην ιδέα της διαθήκης αλλά μεταμορφώνεται σε ένα ταξίδι μέσα στον νεοελληνικό χρόνο που οδηγεί άλλοτε στον Άδη και άλλοτε στο Υπερπέραν.
Θα παρουσιαστεί για 8 μόνο παραστάσεις (Κάθε Δευτέρα στις 9:15μμ από 1η Οκτωβρίου έως 19 Νοεμβρίου).

Γεννήθηκε το 1999 στην Πνύκα για τη θεατρική βραδιά «Ο κύριος Γιάννης Ρίτσος» του Φεστιβάλ Αθηνών και στα είκοσι χρόνια της καταμετρά εκατοντάδες παραστάσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ο λόγος για την «Ελένη» του Γιάννη Ρίτσου συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια σκηνικής ενσάρκωσης από τον Βασίλη Παπαβασιλείου και επιστρέφει, στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν στην οδό Φρυνίχου, παραμένοντας πάντα ένας φόρος κατάφασης στη δύναμη της ποίησης, του θεάτρου και της ζωής.
Η παράσταση θα παίζεται κάθε Τετάρτη στις 18:00 από 3 Οκτωβρίου.

Τέλος, τον Νοέμβριο συνεχίζονται οι ασκήσεις θεατρικού ακτιβισμού του Βασίλη Παπαβασιλείου που ξεκίνησαν το 2015 στο Θέατρο της οδού Φρυνίχου με το «Τους Ζυγούς Λύσατε». “Τρία χρόνια μετά το Σιχτίρ ευρώ, μπουντρούμ δραχμή, θα πεις κι ένα τραγούδι”, ο Φωκίων Καπνίδης (Βασίλης Παπαβασιλείου) επιστρέφει στο Άσυλο Ανιάτως Ψεκασθέντων Ολικώς Υστερούντων (ΑΑΨΟΥ) και στον γνωστό τόπο του εγκλήματος “Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν” στην οδό Φρυνίχου. Αυτή τη φορά δεν είναι ο βραβευμένος “Τρόφιμος της Χρονιάς” αλλά ο δαφνοστεφανωμένος “Ψεκασμένος” της οκταετίας”.
Το Ίδρυμα γιορτάζει την έξοδο από τα μνημόνια και την είσοδο που; Στο Διάστημα; Στις Αγορές; Στα Δυτικά Βαλκάνια; Σ’ αυτά και σε πλήθος άλλα ερωτήματα θα επιχειρήσει να απαντήσει ο Φωκίων σε μια εκδήλωση που εκ των πραγμάτων δεν μπορεί παρά να έχει και ελαφρώς προεκλογικό χαρακτήρα.

 

πηγή: tospirto.net