Οι πωλήσεις βινυλίου αυξήθηκαν κατά 19,2% κάτι που επιβεβαιώνει την σταθερή άνοδο του μέσου στην αγορά.

Αριθμοί από τη Nielsen Music, επιβεβαιώνουν το συγκεκριμένο ποσοστό, που δείχνουν την άνοδο του βινυλίου και το πρώτο μισό του 2018 στις Η.Π.Α. υπολογίζεται ότι έχουν πωληθεί γύρω στα 7,6 εκατομμύρια βινύλια.

Η αναβίωση του βινυλίου επωφελήθηκε άλλωστε και από την άνοδο των υπηρεσιών streaming (Spotify, Apple Music), καθώς παρά τις ανέσεις που παρέχουν αυτές οι υπηρεσίες, δεν προσφέρουν κάτι απτό στον ακροατή. Αυτή την ανάγκη ήρθε να καλύψει το βινύλιο που επέστρεψε και παραγκώνισε το CD, που φαίνεται να μην επανακάμπτει.

Σε αντίθεση με την προηγούμενη δεκαετία, όπου το βινύλιο είχε θεωρηθεί σχεδόν νεκρό και οποιαδήποτε προσπάθεια αναβίωσης του είχε αναχαιτιστεί από τα MP3 των iTunes.
Υπεύθυνος σε μεγάλο βαθμό για την αναβίωση του βινυλίου είναι ο Jack White. Ο φετινός του δίσκος Boarding House Reach, βρέθηκε στην κορυφή της λίστας της Nielsen Music με 37.000 αντίτυπα, ενώ ο ίδιος είναι ιδιοκτήτης εταιρίας που τυπώνει βινύλια, της Third Man Pressing.

Τέλος η φετινή Record Store Day, αποδείχθηκε η πιο πετυχημένη όσον αφορά τις πωλήσεις, φτάνοντας την εβδομάδα 20-26 Απριλίου τις 580.000 πωλήσεις δίσκων βινυλίου.

 

πηγή: ogdoo.gr