Μετά την πρεμιέρα της οπερατικής παράστασης «Another Brick in the Wall: L’Opera» στο Μόντρεαλ, η παραγωγή βασισμένη στο κλασικό άλμπουμ των Pink Floyd του 1979, «The Wall» θα κάνει το αμερικανικό ντεμπούτο της τον Ιούλιο του 2018, σ” έναν υπέροχο χώρο στο Cincinnati Music Hall.

Η όπερα στην Αμερική θα ονομάζεται «Another Brick in the Wall: The Opera» και η πρεμιέρα της θα συμπέσει με τον εορτασμό των 98 χρόνων λειτουργίας του Cincinnati Music Hall, για την grande ανακαίνιση του οποίου δαπανήθηκαν 135 εκατομμύρια δολάρια. Η Συμφωνική Ορχήστρα του Σινσινάτιαποτελείται από 70 όργανα, 8 σολίστες και 48 μέλη ορχήστρας μαζί με τον βαρύτονο Etienne Dupuis, που θα παίξει τον κεντρικό ρόλο του «Pink».

Πρόκειται για ένα έργο έκπληξη, καθώς οι ροκ μελωδίες που όλοι γνωρίζουμε έχουν μετατραπεί σε αυθεντικό οπερατικό λόγο. Ο 73χρονος θρυλικός δημιουργός του «The Wall» και συνιδρυτής των Pink Floyd στα μέσα του ‘60, Roger Waters, βρέθηκε στην παγκόσμια πρώτη του έργου στην Όπερα του Μόντρεαλ και δήλωσε:

«Κατά την εμπειρία μου ο πειραματισμός ανάμεσα στους κόσμους της ροκ και της συμφωνικής μουσικής είναι συνήθως… καταστροφή, και πρέπει το εγχείρημα να ξεκινάει με μεγάλο… τρόμο». Συμπλήρωσε, πάντως, ότι ακούγοντας μουσική από την παραγωγή…. γλυκάθηκε. «Έκατσα χωρίς να περιμένω να συγκινηθώ και συγκινήθηκα.»

Το «The Wall» είναι ένα ψυχολογικό δράμα βασισμένο στη ζωή του Roger Waters. Μέσα από τα συναισθήματα αποξένωσης και περιθωριοποίησης του πρωταγωνιστή «Pink», το έργο διηγείται τις δυσκολίες μιας ολόκληρης γενιάς, τα μέλη της οποίας αντιμετωπίζουν την καταρράκωση των ονείρων τους και του κόσμου που ξέρουν.

Η ιδέα του άλμπουμ γεννήθηκε κατά τη διάρκεια της περιοδείας του συγκροτήματος «In the Flesh Tour» το 1977, όταν ο μπασίστας και στιχουργός Waters, απογοητευμένος από τους θεατές, φαντάστηκε τη δημιουργία ενός τείχους μεταξύ του συγκροτήματος και του κοινού.

Πηγή: tospirto.net