Το 1ο Μουσικό Showcase που διοργανώνεται στη χώρα μας φιλοδοξεί να φέρει κάτι από τα ανάλογα διεθνή events, αλλά και να προσφέρει ευκαιρίες ανάδειξης σε νέα μουσικά ταλέντα, δημιουργώντας έδαφος συνεργασιών με φεστιβάλ του εξωτερικού.

Πιο συγκεκριμένα, απευθύνεται σε σόλο καλλιτέχνες, συγκροτήματα και μουσικούς παραγωγούς, στους οποίους θα δοθεί η ευκαιρία να δειγματίσουν τη δουλειά τους μέσω συναυλιών και workshops σε αναγνωρισμένους παράγοντες της παγκόσμιας βιομηχανίας (επιμελητές φεστιβάλ, υπεύθυνοι  πολιτιστικών φορέων, εκπρόσωποι δισκογραφικών εταιρειών, δημοσιογράφοι).

Το showcase θα λάβει χώρα στη Θεσσαλονίκη, από τις 22 ως τις 25 Νοεμβρίου και η διοργάνωση ανακοίνωσε αυτές τις μέρες τους 20 συνολικά εγχώριους καλλιτέχνες που θα λάβουν μέρος σε αυτό, διευκρινόζοντας ότι δέχτηκε πλήθος αιτήσεων, «που ξεπέρασαν κάθε προσδοκία».

Η κριτική επιτροπή αξιολόγησε όλες τις αιτήσεις με βάση τη δισκογραφία, τη σκηνική παρουσία, την τεχνική κατάρτιση, την αυθεντικότητα σε μουσική και στίχο, την καινοτομία (στον ήχο, στην σκηνική παρουσία, στον πειραματισμό, στη μίξη ειδών μουσικής), το βιογραφικό (συμμετοχές σε φεστιβάλ, συναυλίες, openings) και την εξωστρέφεια.

Η εικοσάδα είναι η εξής (με αλφαβητική σειρά):

Angelika Dusk
Baildsa
Cheek Βy Jowl
Daphne Αnd Τhe Fuzz
Inner Sail
lotaphi
Koza Mostra
L.O.U.D.
Loxandra Ensemble
Magnanimus Trio
Mary’s Flower Superhead
M.A.T.E.
Reggetiko Project
Someone Who Isn’t Me
Stringless
Wolfy Funk Project
Yako Trio
Πολυφωνικό σχήμα «Διώνη»
Ηλιοδρόμιο
Μίμης Νικολόπουλος

Ανακοινώθηκαν επίσης και 5 επιλαχόντες, με σειρά προτεραιότητας:

Paulus Quintet
Colour For A Rebel
Least Concern
Ρέπλικα
Θανάσης Καραμίντζιος

 

πηγή: avopolis.gr