Για δύο βραδιές, τρεις σημαντικές πόλεις, η Αίγινα, το Ναύπλιο και η Αθήνα, γιορτάζουν μαζί, με μια ξεχωριστή μουσική σκυταλοδρομία και τέσσερις κορυφαίους καλλιτέχνες, τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση… Η Δήμητρα Γαλάνη και ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και η Ελευθερία Αρβανιτάκη αλλάζουν τη μουσική σκυτάλη και μας χαρίζουν μια ξεχωριστή εμπειρία

Οι τρεις πόλεις που πρωταγωνίστησαν στην υπογραφή της ιδρυτικής πράξης του νέου ελληνικού κράτους, ενώνουν τις δυνάμεις τους και μας στέλνουν ένα μεγάλο μήνυμα: να αφουγκραστούμε όσα έχει να μας διηγηθεί το παρελθόν και να ατενίσουμε το εθνικό μας μέλλον με αισιοδοξία.

Δήμητρα Γαλάνη – Μιχάλης Χατζηγιάννης
Αίγινα
Παρασκευή 23/7

Πρώτος σταθμός η Αίγινα και το λιμάνι του νησιού, μπροστά στο εκκλησάκι του Αγ. Νικολάου του Θαλασσινού. Η Δήμητρα Γαλάνη και ο Μιχάλης Χατζηγιάννης γνωρίζονται από παλιά, από τα πρώτα βήματα του Μιχάλη στο τραγούδι. Δυο φωνές αισθαντικές που ταιριάζουν ιδανικά. Έχουν συνεργαστεί δύο φορές στην σκηνή αλλά και δισκογραφικά με πιο πρόσφατο σταθμό το τραγούδι «Σε ποιον να πω το σ’αγαπώ», που κυκλοφόρησε πριν 3 χρόνια, σε στίχους Λίνας Νικολακοπούλου και μουσική Μιχάλη Χατζηγιάννη. Στη συναυλία στην Αίγινα, οι δύο καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν τα ωραιότερα τραγούδια από την μακρόχρονη διαδρομή τους – δικά τους αλλά και τραγούδια άλλων σημαντικών δημιουργών – και κάποια απρόβλεπτα ντουέτα που θα μας συγκινήσουν.

Άλκηστις Πρωτοψάλτη
Ναύπλιο
Δευτέρα 26/7

Λίγες μέρες μετά, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη από το λιμάνι του Ναυπλίου τιμά τους κλασικούς μας ποιητές – μελοποιημένους από σπουδαίους συνθέτες – αλλά και τους σύγχρονους στιχουργούς και φτιάχνει έναν πολύχρωμο μουσικό πίνακα με χρώματα από το παρελθόν και το παρόν, με συνδετικό κρίκο την υπέροχη φωνή της. Η καλλιτέχνις με την ξεχωριστή έκφρασή της, αυτή τη φορά, κάνει μια αναφορά στο νομπελίστα Οδυσσέα Ελύτη, τον Σεφέρη,τον Ρίτσο, τον Παλαμά, και μας χαρίζει αγαπημένα τραγούδια που ευφραίνουν την ψυχή, σε στίχους Νίκου Γκάτσου, Λίνας Νικολακοπούλου, ΜιχάληΓκανά, Άρη Δαβαράκηκαι όχι μόνο… Από το Ναύπλιο, λοιπόν, θα απολαύσουμε μια διαφορετική καλλιτεχνική προσέγγιση, μια ανεπανάληπτη μουσική – ερμηνευτική πανδαισία, με τη συνοδεία εξαιρετικών μουσικών και ενορχηστρώσεις του Θωμά Κοντογεώργη.

Ελευθερία Αρβανιτάκη
Τεχνόπολη
Παρασκευή 23/7

Είσοδος ελεύθερη – Κρατήσεις θέσεων εδώ.