Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, έρχεται η Χίλντουρ Γκουντναντότιρ, βραβευμένη με Όσκαρ συνθέτης του  soundtrack της ταινίας «Τζόκερ».

Το φεστιβαλικό ταξίδι του 2021 ολοκληρώνεται πανηγυρικά στις 9 και 10 Οκτωβρίου στην Πειραιώς 260 με δύο πολυαναμενόμενες εκδηλώσεις,  που θα σφραγίσουν με τον πιο συναρπαστικό τρόπο τον επίλογο του φετινού πλούσιου καλλιτεχνικού προγράμματος.

Στο χώρο Η, η Ισλανδή συνθέτις Χίλντουρ Γκουντναντότιρ, βραβευμένη με Όσκαρ Καλύτερης Μουσικής Επένδυσης για το soundtrack της ταινίας «Τζόκερ», θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα για να παρουσιάσει τις συνθέσεις της για τη γνωστή σειρά «Chernobyl», για τις οποίες απέσπασε βραβείο Γκράμι.

Ταυτόχρονα στο χώρο Δ, η διάσημη Ισραηλινή χορογράφος Σαρόν Εγιάλ, έρχεται για πρώτη φορά στη χώρα μας με «Το βάναυσο ταξίδι της καρδιάς», ένα αισθαντικό χορευτικό αφιέρωμα στην ζωή που επουλώνει τις πληγές του έρωτα. Οι μαγικοί κόσμοι της μουσικής και του χορού θα χαρίσουν στους πιστούς θεατές του Φεστιβάλ, δύο μοναδικές βραδιές που θα κρατήσουν ζωντανή τη διάθεση για το επόμενο καλοκαιρινό ραντεβού.

«Το βάναυσο ταξίδι της καρδιάς»
9 & 10 Οκτωβρίου, 21:00 – Πειραιώς 260 (Χώρος Δ)

Η ζωή πολλές φορές επουλώνει τις πληγές του έρωτα με τον πιο αναπάντεχο τρόπο. Έτσι κάπως κινείται η αγάπη στο «βάναυσο ταξίδι της καρδιάς» που χορογράφησε η διάσημη Ισραηλινή χορογράφος Σαρόν Εγιάλ μαζί με τον, επί πολλά χρόνια συνεργάτη της, Γκάι Μπεχάρ. Πρόκειται για το τρίτο έργο μιας τριλογίας με θέμα τον έρωτα, από την ομάδα LEV («καρδιά» στα εβραϊκά), που με τον παλμό, το χιούμορ και τον αισθησιασμό της επαναφέρει στον χορό τη χαρά της ζωής.

Εκρηκτικές στροφές εκτελεσμένες με άψογη τεχνική και μπαλετικές αναφορές εναλλάσσονται με ελαφρές voguing ειρωνικές διαδρομές, που αγκαλιάζονται από τον ζωντανό μιξαρισμένο ηχητικό κόσμο του Ori Lichtiκ, ντράμερ, dj και ενορχηστρωτή της techno σκηνής του Ισραήλ.

Τα κοστούμια της σχεδιάστριας και δημιουργικής διευθύντριας του Οίκου Dior Μαρία Γκράτσια Κιούρι, που παραπέμπουν σε ολόσωμα τατουάζ, ενισχύουν την αίσθηση του ονειρικού και αισθησιακού, σε ένα χορευτικό ταξίδι το οποίο κλείνει την τριλογία της αγάπης της Σαρόν Εγιάλ με τρόπο ελπιδοφόρο και σχεδόν θεραπευτικό. Μια παράσταση που ξεσηκώνει το κοινό παγκοσμίως.

Χίλντουρ Γκουντναντότιρ – Chernobyl Live
9 & 10 Οκτωβρίου, 23:00
Πειραιώς 260 (Χώρος H)

Η Χίλντουρ Γκουντναντότιρ, που πρόσφατα τιμήθηκε για τη μουσική της στο «Τζόκερ» του Τοντ Φίλιπς (βραβείο Όσκαρ, βραβείο BAFTA, Critics’ Choice Movie Award, Χρυσή Σφαίρα) έδωσε το δικό της, καθοριστικό στίγμα και στην επιτυχία της πολυβραβευμένης σειράς του HBO «Chernobyl», για την οποία τιμήθηκε με βραβείο Γκράμι. Η Ισλανδή μουσικός και συνθέτρια ηχογράφησε το σάουντρακ της σειράς στο εγκαταλειμμένο πυρηνικό εργοστάσιο Ignalina στη Λιθουανία, όπου μαζί με τους συνεργάτες της Κρις Γουάτσον και Σαμ Σλέητερ μελέτησαν και αξιοποίησαν τις ηχητικές δυνατότητες του κτίσματος –που αποτελείται από χώρους εμβαδού 600 μέτρων–, τους ήχους των μηχανημάτων, φυσικά όργανα, ηλεκτρονικά μέσα και, κάποιες φορές, την ίδια της τη φωνή.

Τώρα, σε ένα άλλο παλιό εργοστάσιο, στη δική μας Πειραιώς 260, η Χίλντουρ Γκουδναντότιρ μάς προσκαλεί να απολαύσουμε ζωντανά τη μουσική του «Chernobyl», δημιουργώντας εκ νέου τα μοναδικά της ηχητικά τοπία.