Τιμώντας τον μεγάλο δημιουργό Βιτόριο Ταβιάνι, που έφυγε πριν λίγες μέρες από τη ζωή, η εταιρεία WEIRD WAVE, προβάλλει μέχρι και την Τετάρτη 25 Απριλίου στον κινηματογράφο ΑΣΤΟΡ (Σταδίου 28), κάθε απόγευμα στις 18.00, την ταινία «Θαυμάσιος Βοκάκιος», την προτελευταία ταινία που σκηνοθέτησε μαζί με τον αδελφό του Πάολο το 2015.
Η τελευταία ταινία των αδελφών Ταβιάνι «Ουράνιο Τόξο» (RAINBOW – A private affair / UNA QUESTIONE PRIVATA) θα κυκλοφορήσει από την WEIRD WAVE, στην επόμενη κινηματογραφική σεζόν, από τον Σεπτέμβριο του 2018.

Αναλυτικότερα: 

ΘΑΥΜΑΣΙΟΣ ΒΟΚΑΚΙΟΣ: Εμπνευσμένοι ελεύθερα από το «Δεκαήμερο» του Βοκάκιου, οι αδελφοί Ταβιάνι επικεντρώνονται σε πέντε από τις εκατό ιστορίες που περιλαμβάνονται στο κλασικό αυτό αριστούργημα της ιταλικής λογοτεχνίας, για να αποτίσουν έναν απολαυστικό φόρο τιμής σε έναν από τους μεγαλύτερους παραμυθάδες όλων των εποχών.

ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ: Οι αδελφοί Ταβιάνι επιστρέφουν με μια ταινία στα ίχνη της «Νύχτας του Σαν Λορέντζο», εμπνευσμένη από τη νουβέλα A PRIVATE AFFAIR (MIA ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ) του Μπέπε Φενόλιο. Καλοκαίρι του 1943. Ο Μίλτον ερωτεύεται τη Φούλβια που παίζει με τον έρωτα του, αφού της αρέσει απλώς το βάθος της σκέψης του και να διαβάζει τα γράμματα που της γράφει. Ένα χρόνο μετά, ο Μίλτον έχει μπει στην αντίσταση και πολεμά στο πλάι των ανταρτών. Κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης μαθαίνει πως η Φούλβια ήταν κρυφά ερωτευμένη με τον επίσης αντάρτη και φίλο του, Τζόρτζιο. Όταν ο Μίλτον αποφασίζει να πάει και να τον βρει, αυτός έχει μόλις συλληφθεί από τους Φασίστες.

Info

23 Απριλίου 2018
Έως και 25 Απριλίου στον κινηματογρλαφο Αστορ.

 

πηγή: tospirto.net