Η έκθεση του Κώστα Ζαφειρόπουλου «Τα πετεινά», παρουσιάζεται από την Παρασκευή  7 Ιουνίου στο  Δημοτικό Θέατρο Πειραιά -στο Φουαγιέ και στο Θόλο- σε μια συνομιλία με την αρχιτεκτονική του μνημείου. Σ΄αυτήν περιλαμβάνονται φωτογραφικά πορτρέτα, ακουαρέλες και κεραμικά.

Η έκθεση εντάσσεται στον κύκλο Ανθρωπότητες ,  Άνοιγμα στην πόλη – Πειραιάς που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών .

Ο  Κώστας Ζαφειρόπουλος αποτυπώνει με ποιητική ευαισθησία τα εκφραστικά πρόσωπα ανθρώπων που βιώνουν δυσμενείς συνθήκες, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο βλέμμα τους.

Τα φωτογραφικά πορτραίτα   του Κώστα Ζαφειρόπουλου συμπληρώνουν πορτρέτα σε ακουαρέλα και κεραμικά προσωπεία που παρουσιάζονται για πρώτη φορά και εμβαθύνουν τη σπουδή του ανθρώπινου βλέμματος.

Η συνολική προσέγγιση του Κώστα Ζαφειρόπουλου χρησιμοποιεί τα εικαστικά μέσα με ελευθερία αλλά και σεβασμό, φανερώνοντας τον εσωτερικό πόνο, την αγωνία και το ανθρώπινο βίωμα με τρόπο βαθιά  ουμανιστικό, δίχως να απαιτεί τη συναισθηματική συμμετοχή του θεατή.

Η έκθεση πραγματοποιείται με την ευγενική παραχώρηση των έργων από την Εθνική  Βιβλιοθήκη  της Ελλάδος.
Info
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ , Ηρώων Πολυτεχνείου 32
Τηλ.: 210.4143310,320
Εως 30 Ιουνίου. Είσοδος ελεύθερη

 

πηγή: tospirto.net