Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Γέφυρες» που ξεκίνησε το 2008 στην Κόρινθο, συνεχίζει για 9η χρονιά την επιτυχημένη πορεία του και ανοίγει τις πύλες του στις 4 Οκτωβρίου. Οι προβολές ξεκίνησαν από την πόλη που το γέννησε, την Κόρινθο (Cineplex Floisvos 4-10/10) και συνεχίζονται στην Αθήνα (Ταινιοθήκη Ελλάδος 8-10/10) και το Ναύπλιο (Θέατρο Τριανόν 11-13/10) όπου και θα πέσει η Αυλαία.

Το Φεστιβάλ δίνει μια νέα ευκαιρία σε κινηματογραφιστές από όλο τον κόσμο να παρουσιάσουν το έργο τους στο ελληνικό κοινό. Κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να γίνει γνωστό και να αποτελέσει το εφαλτήριο για το ξεκίνημα της καριέρας πολλών νέων ανθρώπων, με περιφερειακές προβολές και παράλληλες εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα. Ο πρώτος στόχος του φεστιβάλ είναι να προβάλλει την περιοχή που πραγματοποιείται. Ο δεύτερος στόχος είναι η ανάπτυξη σχέσεων με την τοπική κοινωνία και άλλους πολιτιστικούς φορείς.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα γίνουν προβολές ταινιών μεγάλου μήκους απ’ όλο τον κόσμο στη κατηγορία ταινιών «ΓΕΦΥΡΕΣ – Παγκόσμιος Κινηματογράφος». Στο τέλος θα απονεμηθούν στο Ναύπλιο (13/10) τα βραβεία «Πήγασος» (σκηνοθεσίας, σεναρίου, μουσικής, σκηνικών/ κοστουμιών, α’ και β’ ανδρικού και γυναικείου ρόλου κ.α.), αλλά και ένα ειδικό βραβείο σε ταινία γυναίκας σκηνοθέτη ή/και παραγωγού. Την τιμητική τους έχουν οι ταινίες για τους πρόσφυγες στη θεματική κατηγορία «Ο ΑΛΛΟΣ».

Επίσης και φέτος θα παρουσιαστούν ταινίες από σκηνοθέτες της διασποράς στο «Nόστιμον Ήμαρ» καθώς και ταινίες από γυναίκα σκηνοθέτη ή παραγωγό. Μια νέα κατηγορία ταινιών εγκαινιάζεται το “50/50” με ισάριθμες ταινίες ανδρών και  γυναικών σκηνοθετών ή/και παραγωγών. Το Φεστιβάλ έτσι διαμορφώνει Αρμονίακαι ισορροπία στους συμμετέχοντες. Στους χώρους προβολής ταινιών προστίθεται φέτος η φιλόξενη κι ατμοσφαιρική κινηματογραφική αίθουσα Β’ στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος στην Αθήνα, στις 8-10 Οκτωβρίου, με ελεύθερη είσοδο.

Όπως κάθε χρόνο η VIP κριτική επιτροπή για τον «Χρυσό Πήγασο» που αφορά ταινία μεγάλου μήκους στη κατηγορία “Γέφυρες-Παγκόσμιος κινηματογράφος” αποτελείται από άτομα στο χώρο του κινηματογράφου και των τεχνών από την Ελλάδα αλλά και από όλο τον κόσμο. Φέτος την απαρτίζουν ο Χολιγουντιανός Διευθυντής Φωτογραφίας Bill Butler (Jaws by Steven Spielberg (1975), Grease (1978), Rocky II (1979), Rocky III (1983), Rocky IV (1985), κ.α.), o Jimmy Demetro -Διευθυντής του Ελληνικού Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ν. Υόρκης, ο Ινδός παραγωγός Vivek Singhania, ο Αμερικανός παραγωγός George F. Roberson  (Jose – Queer Lion Award 2018), η Kική Περικλέους – δημοσιογράφος στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων και ιδρυτικό μέλος του τμήματος “Γυναίκες στον Κινηματογράφο και στην Τηλεόραση Κύπρου” και η Ελισάβετ Χρονοπούλου σκηνοθέτης, συγγραφέας, παραγωγός και μοντέρ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκτός από τις κινηματογραφικές προβολές, σεμινάριο/ masterclass με θέμα: «Η Τεχνική της Υποκριτικής από το Γύρισμα στο Μοντάζ» με την Ε. Χρονοπούλου, καθώς και συναυλίες με την Χριστίνα Γκόλια και τοπικά σχήματα.
Επίσης γίνεται κάλεσμα εθελοντών και  απευθύνεται ανοιχτή πρόσκληση καλλιτεχνών και σινεφίλ για συμμετοχή στην ανεξάρτητη κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ για τις ταινίες μικρού μήκους και τεκμηρίωσης.
Πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής στο email: [email protected]

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των ταινιών του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Γέφυρες»
Facebook page: https://www.facebook.com/bridgesfilmfest/

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου ΓΕΦΥΡΕΣ είναι Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του  Δήμου Κορινθίων και του Δήμου Ναυπλιέων.

 

πηγή: tospirto.net