«Ο Δάσκαλος θέλει τη Μάσα που κυνηγάει τον Τρέλπιεφ, ο οποίος είναι ερωτευμένος με τη Νίνα αλλά εκείνη ερωτεύεται τον Τριγκόριν, ο οποίος συζεί με την Αρκάντινα, που είναι πρώην ερωμένη του Γιατρού, με τον όποιο έχει σχέση η Πολίνα, η σύζυγος του επιστάτη. Μια λίμνη, ένα αυτοσχέδιο θέατρο, μυρωδιά από θειάφι, έρωτες, λόγια, λόγια, λόγια, πυροβολισμοί, τραγούδια, χοροί, ένας σκοτωμένος γλάρος».

Ο λόγος για τις περίπλοκες σχέσεις του «Γλάρου» του αριστουργήματος του Αντον Τσέχωφ που θα παρουσιάσουν η Ομάδα Χρώμα και ο σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Χατζής στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης από τις 12 Απριλίου.

Ο Γλάρος είναι το πιο αυτοβιογραφικό έργο του Τσέχοφ που περιστρέφεται γύρω από τον έρωτα και το θέατρο. Το νόημα της δημιουργίας, τη ζωή των καλλιτεχνών,  το νέο και το παλιό, το αμφίρροπο του έρωτα.

Όλα μοιάζουν σαν να υπάρχουν στην τέχνη προτού υπάρξουν στη ζωή, σαν η ίδια η ζωή μας να είναι  φτιαγμένη από τη ζωή της τέχνης.  Οι ήρωες γίνονται θεατές της ίδιας τους της ζωής, σαν άλλη προέκταση της πλατείας του θεάτρου.

Συντελεστές: Σκηνοθεσία/Φωτισμοί: Κωνσταντίνος Χατζής. Μετάφραση από τα Ρώσικα: Γιάννης Χαρτοδιπλωμένος. Απόδοση: Κωνσταντίνος Χατζής -Γιάννης Χαρτοδιπλωμένος. Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα. Σκηνική Εγκατάσταση: Γιώργος Μπούνιας. Κίνηση: Χριστίαννα Φελούκα. Βοηθός Σκηνοθέτη: Μελίνα Γκαζά, Γιάννης Κουκουράκης. Φωτογραφίες: Μυρτώ Αποστολίδου.
Διεύθυνση Παραγωγής: Κωνσταντίνα Αγγελέτου. Παραγωγή: Ομάδα Χρώμα, Hunds Up
Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Ρουμπίνη Βασιλακοπούλου, Κλέων Γρηγοριάδης, Θανάσης Δήμου, Τζίνα Θλιβέρη,  Μάγδα Λαδά, Νικόλας Μακρής, Ηλέκτρα Νικολούζου, Γιώργος Παπαπαύλου, Ένκε Φεζολλάρι, Γιάννης Χαρτοδιπλωμένος

Ημέρες, ώρες παραστάσεων και τιμές εισιτηρίων θα ανακοινωθούν.
Πρεμιέρα 12 Απριλιου 2018.Υπόγειο Θεάτρου Τέχνης. Πεσμαζόγλου 5 | Τηλ. 2103228706

 

πηγή: tospirto.net