Μία εξαιρετικά ταλαντούχα και χαρισματική ηθοποιός κέρδισε το βραβείο “Μελίνα Μερκούρη”.

Η Δήμητρα Βλαγκοπούλου βραβεύτηκε για την ερμηνεία της στην παράσταση «Η τραγική ιστορία του Άμλετ, ενός πρίγκιπα της Δανίας» του Σαίξπηρ που παρουσιάστηκε στο Θέατρο του Νέου Κόσμου σε διασκευή- σκηνοθεσία Έκτορα Λυγίζου.

Η απονομή του βραβείου πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Θέατρο REX- Σκηνή Μαρίκα Κοτοπούλη, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη. Συνυποψήφιες της Δήμητρας Βλαγκοπούλου ήταν η Μαίρη Μηνά και η Ελένη Στεργίου.

 

Βραβείο "Μελίνα Μερκούρη": Φετινή νικήτρια η Δήμητρα Βλαγκοπούλου |  Πολιτισμός Ειδήσεις

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας απένειμε το βραβείο στη Δήμητρα Βλαγκοπούλου, και η περσινή βραβευμένη Ηρώ Μπέζου της έδωσε την καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη, την οποία η τιμώμενη ηθοποιός θα κρατήσει για έναν χρόνο και θα παραδώσει στην ομότεχνή της που θα διακριθεί την επόμενη χρονιά. Το βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ.

 

 Η Δήμητρα Βλαγκόπουλου είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Δείγμα της εξαιρετικής της δουλειάς έχουμε δει στο θέατρο και στις παραστάσεις “Η κωμωδία των παρεξηγήσεων” (2018), “Αντιγόνη” (2016), Φάουστ (2015), “Προμηθέας Δεσμώτης” (2014), “Η τραγική ιστορία του Άμλετ, ενός πρίγκιπα της Δανίας” (2019), “Δωμάτιο του Σαίξπηρ” (2016).

Την επιτροπή του βραβείου αποτελούν οι Μάγια Λυμπεροπούλου (επίτιμη πρόεδρος), Δηώ Καγγελάρη, Ματίνα Καλτάκη, Δημήτρης Λιγνάδης, Μιχαήλ Μαρμαρινός και Ρένη Πιττακή.