Έξι βρετανικές θεατρικές σκηνές τιμούν τον Ουίλιαμ Σαίξπηρ, που έφυγε από τη ζωή στις 23 Απριλίου πριν από 104 χρόνια.

 Στις 23 Απριλίου, πριν από 404 χρόνια, έφυγε από τη ζωή ένας από τους μεγαλύτερους θεατρικούς συγγραφείς, ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ. Έτσι, οι μεγαλύτερες θεατρικές σκηνές της Αγγλίας αποφάσισαν να τιμήσουν το έργο του, προβάλλοντας μερικές από τις πιο διάσημες παραστάσεις τους -σαιξπηρικών έργων φυσικά.

 Μερικές παραστάσεις θα είναι διαθέσιμες για προβολή και σήμερα, ενώ κάποιες άλλες θα ανέβουν αύριο, στις 23 Απριλίου, που είναι και η επέτειος του θανάτου του διάσημου δραματουργού.

Δείτε εδώ ποια σαιξπηρικά έργα μπορείτε να δείτε δωρεάν ή με χαμηλό χρηματικό αντίτιμο, από την άνεση του σπιτιού σας.

Η Δωδέκατη Νύχτα από το Εθνικό Θέατρο του Λονδίνου

Το Εθνικό Θέατρο του Λονδίνου συνεχίζει την δράση «The National Theatre at Home» και τις εβδομαδιαίες παραστάσεις. Αυτή τη φορά, για να τιμήσει τον διάσημο Βρετανό συγγραφέα, το Εθνικό Θεάτρο θα ανεβάσει στον λογαριασμό του στο Youtube την διάσημη σαιξπηρική κωμωδία «Η Δωδέκατη Νύχτα» σε σκηνοθεσία Simon Godwins και πρωταγωνίστρια την εξαιρετική Tamsin Greig. Η παράσταση, που θα ανέβει την Πέμπτη 23 Απριλίου στις 21:00 ώρα Ελλάδας θα διατεθεί εντελώς δωρεάν.

Η Τρικυμία, Ιούλιος Καίσαρας και Ο βασιλιάς Ερρίκος ο Δ’shakespearan-trilogy

Πρόκειται για μια συγκλονιστική μεταφορά των τριών αυτών διάσημων σαιξπηρικών έργων με ένα καστ μόνο με γυναίκες! Η ιδέα ανήκε στην βρετανική θεατρική εταιρεία  Donmar Warehouse, η οποία έλαβε διθυραμβικές κριτικές για την σύγχρονη ματιά στα κλασικά αυτά έργα. Μπορείτε να δείτε και τα τρία μέρη αυτής της σαιξπηρικής τριλογίας, εντελώς δωρεάν εδώ.

Ριχάρδος Β’ από τη Βασιλική Σαιξπηρική Εταιρείαrichard-ii

Ο David Tennant, γνωστός στους περισσότερους ως Doctor Who, πρωταγωνίστησε ως Ριχάρδος Β’ στο πρώτο ιστορικό θεατρικό έργο του Σαίξπηρ, και μάλιστα με επιτυχία. Μια παράσταση με ηρωικούς χαρακτήρες και πανέμορφα λόγια από εξαιρετικούς ηθοποιούς. Μπορείτε να δείτε την παράσταση εντελώς δωρεάν εδώ.

Αντώνιος και Κλεοπάτρα από τη Βασιλική Σαιξπηρική Εταιρεία

Μετά την δολοφονία του Καίσαρα, ο Μάρκος Αντώνιος τα έχει όλα. Δύναμη, δόξα και την αγάπη της Κλεοπάτρας. Μία τραγική κατάληξη, όμως, τους περιμένει. Η Josette Simon επέστρεψε μετά από 17 χρόνια στην Βασιλική Σαιξπηρική Εταιρεία για να ερμηνεύσει αψεγάδιαστα τον ρόλο της Κλεοπάτρας στο κλασικό σαιξπηρικό «Αντώνιος και Κλεοπάτρα.» Η παράσταση είναι διαθέσιμη εντελώς δωρεάν εδώ.

Το χειμωνιάτικο παραμύθι από τον βρετανικό θίασο Cheek by Jowl

Αυτή η σύγχρονη και μινιμαλιστική εκδοχή του διάσημου σαιξπηρικού έργου «Το Χειμωνιάτικο Παραμύθι» σκηνοθετήθηκε από τον Declan Donnellan και ανέβηκε από τον φημισμένο βρετανικό θεατρικό θίασο Cheek by Jowl το 2017. Αυτή η παράσταση, που ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο, κινηματογραφήθηκε στο Κέντρο του Μπάρμπικαν στο Λονδίνο.

Η κωμωδία των παρεξηγήσεων από το Shakespeare’s GlobeComedy-Of-Errors-Globe-450-700x455-1

Μία από τις πρώτες κωμωδίες που έγραψε ο Σαίξπηρ, η «Κωμωδία των Παρεξηγήσεων» ανέβηκε το 2012 από το Shakespeare’s Globe, το διάσημο θέατρο που χτίστηκε πριν 23 χρόνια δίπλα στο πρωτότυπο Globe που είχε ιδρύσει η θεατρική ομάδα του Σαίξπηρ το 1599! Σήμερα, το θέατρο αυτό ανεβάζει από τις σημαντικότερες σαιξπηρικές παραγωγές, τις οποίες διαθέτει για 4 λίρες (ενοικίαση) στο κοινό. Βρείτε την εδώ.

Να σημειωθεί ότι για να παρακολουθήσετε παραστάσεις από το MarqueeTV πρέπει να εγγραφείτε πρώτα για μία δοκιμαστική περίοδο.

Πηγή: www.monopoli.gr