Όπως κάθε καλοκαίρι η μουσικη παίζει στην περιφέρεια: από τη Θεσσαλονίκη έως τη Ρόδο και από τα Κουφονήσια μέχρι τη Λέσβο

18-25/7 | 14η Μουσική Εβδομάδα Λευκάδας

Σεμινάρια, masterclasses και συναυλίες με καταξιωμένους καλλιτέχνες περιλαμβάνει η φετινή, 14η Μουσική Εβδομάδα Λευκάδας που πραγματοποιείται στις 18 με 25 Ιουλίου στην πόλη της Λευκάδας. Συναυλίες λυρικού τραγουδιού και μουσικής δωματίου περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της Μουσικής Εβδομάδας, στις 23 και 24 Ιουλίου στο Κηποθέατρο «Άγγελος Σικελιανός» σε μία μουσική σύμπραξη καθηγητών και μαθητών.

19/7-29/8 | 5ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων

Μετά από τέσσερις συνεχείς διοργανώσεις (2016-2019), φαίνεται πως έχει καθιερωθεί ως ξεχωριστός πολιτιστικός θεσμός για τη νησιωτική κοινωνία των Μικρών Κυκλάδων – αλλά και για τη χώρα – προσφέροντας συναυλίες υψηλής ποιότητας με ξεχωριστούς καλλιτέχνες και ρεπερτόριο. Στόχος είναι η πολιτιστική αποκέντρωση, η διάδραση με την τοπική κοινωνία, η μετάδοση της μουσικής γνώσης, η ανταλλαγή πολιτιστικών ιδεών και η επικοινωνία με κώδικα τη μουσική.

 

20-23/7 | Βραδιές Πολιτισμού στη Bίλλα Αλλατίνη

Ένα ξεχωριστό καλοκαιρινό τετραήμερο με συναυλίες θα απολαύσουν οι Θεσσαλονικείς στους κήπους της Βίλας Αλλατίνη από την Δευτέρα 20 έως και την Πέμπτη 23 Ιουλίου με ελεύθερη είσοδο. Την Δευτέρα 20 θα εμφανιστούν ο Διογένης Δασκάλου με τους Monie & Monie Conniente και σε σύμπραξη με τον Γιώργη Χριστοδούλου. Την Τρίτη 21, A Tribute to Leonard Cohen με Nalyssa Green, Sugahspank! και Lou is. Την Τετάρτη 22 ο Ορφέας Περίδης και ο Μανώλης Ανδρουλιδάκης με δυο κιθάρες. Και την Πέμπτη 23 η Ελευθερία Αρβανιτάκη.

Από 20/7 | Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών

Στην Θεσσαλονίκη, το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών 2020 ξεκινά την Δευτέρα 20 Ιουλίου με την συγκινητική και σπουδαία Φωτεινή Βελεσιώτου. Την Τρίτη 21 Ιουλίου ανεβαίνουν για πρώτη φορά στη σκηνή μας οι ανατρεπτικοί Χατζηφραγκέτα και την Πέμπτη 23 Ιουλίου υποδεχόμαστε τον Παύλο Παυλίδη με τον Φώτη Σιώτα σε μια μουσική συνάντηση με ιδιαίτερο καλλιτεχνικό ενδιαφέρον.

24-25/7 | The Long Beach Festival

Στο Terra Republic το φεστιβαλικό καλοκαίρι θα λειτουργήσει με απόλυτη υπευθυνότητα και με το 15% της αδειοδοτημένης χωρητικότητάς του. The Long Beach Festival | 24 & 25 Ιουλίου 2020 | Terra Republic (Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Κατερίνης, Δ.Κ. Πύδνας) Επίσημες σελίδες Long Beach Festival | www.thelongbeachfestival.gr | https://www.facebook.com/thelongbeachfestival/

3-8/8 | Chios Music Festival

To Μουσικό Φεστιβάλ Χίου 2020 θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως τις 8 Αυγούστου στη Χίο και στις Οινούσσες με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας. Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία εισόδου για όλες τις εκδηλώσεις. Το κοινό υποχρεούται να έχει προμηθευτεί τα δελτία τουλάχιστον δύο ημέρες πριν από την κάθε εκδήλωση. Ακολουθεί το πλήρες πρόγραμμα του φεστιβάλ:

17-18/8 | Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου

Το θέμα του φετινού φεστιβάλ είναι Synchronicity, ο Συγχρονισμός, συμβολίζοντας την ιδέα ότι η μουσική μπορεί να ξεπεράσει τα όρια του χρόνου και του χώρου για να στείλει ένα μήνυμα δύναμης, ελπίδας και ενότητας, καθώς μουσικοί Έλληνες και ξένοι θα συγχρονιστούν από το Μόλυβο, την Στουτγάρδη και το Βερολίνο για να ερμηνεύσουν ένα πρόγραμμα απαιτητικό, αντάξιο της αξίας που έχει καθιερώσει το Φεστιβάλ στις συνειδήσεις των μουσικόφιλων, διεθνώς.

23/8-7/9 | Φεστιβάλ Επταπυργίου

Ο νέος πολιτιστικός θεσμός, το Φεστιβάλ Επταπυργίου, που γίνεται φέτος για δεύτερη χρονιά από το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα φιλοξενηθεί εκτάκτως στον Αύλειο χώρο της Μονής Λαζαριστών από 23 Αυγούστου ως 9 Σεπτεμβρίου 2020.

5-12/9 | 1ο Canto Human Voice Festival

Με θέμα «Το Ταξίδι» και καλεσμένους σημαντικούς καλλιτέχνες και εκπαιδευτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, το 1ο Canto Human Voice Festival, o καινοτόμος καλλιτεχνικός και εκπαιδευτικός θεσμός, που είναι αφιερωμένος στην τέχνη του τραγουδιού, θα διεξαχθεί στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, από τις 5 έως τις 12 Σεπτεμβρίου 2020. Ο Ρόδιος βαρύτονος Δημήτρης Τηλιακός, εμπνευστής και καλλιτεχνικός διευθυντής του Canto, ανακοινώνει το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Canto Human Voice Festival παρακάτω:

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να δείτε το έγγραφο παρακαλώ πατήστε το ακόλουθο link Πρόγραμμα

Συντάκτης: Γιώργος Χαρωνίτης
Πηγή: www.athinorama.gr