Δεν είσαι ποτέ μόνη, με ένα βιβλίο, έλεγε η Γερμανίδα ηθοποιός Μάρλεν Ντήτριχ.

Ο Μέντα 88 και οι εκδόσεις Κάκτος σου κάνουν δώρο το μυθιστόρημα “Το πορτρέτο ενός…τρομοκράτη” του Κωνσνταντίνου Δαβέττα, ένα βιβλίο που ακτινογραφεί τη δημιουρ-γικότητα και την ελεύθερη σκέψη.

Συντονίσου στον Μέντα 88 και στο menta88.gr, στείλε το mail σου με τη φόρμα συμμετοχής που θα βρεις παρακάτω και μπες στην κλήρωση που θα γίνει την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022.

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΔΑΒΒΕΤΑΣ

Το πορτρέτο ενός… τρομοκράτη

Είναι δυνατόν κάποιος να κάνει πολλά και διαφορετικά πράγματα στη ζωή του, κι αυτή η πολλαπλότητα να τον κατατάσσει στους ύποπτους τρομοκράτες; Ποια είναι τα όρια μεταξύ νόμων, ελευθερίας και δημιουργίας;

Τα παραπάνω ερωτήματα επιχειρεί ν’ αποκρυπτογραφήσει στο μυθιστόρημά του ο Δημοσθένης Δαββέτας.

Με γραφή άμεση και λόγο αφηγηματικό, ο αναγνώστης ταξιδεύει σε μια ιστορία, το τέλος της οποίας θα μάθει στην τελευταία λέξη του κειμένου. Ο ήρωας του βιβλίου, συνθέτοντας τα πιο παράδοξα και ετερόκλιτα στοιχεία της καθημερινότητάς του, υπηρετεί την ανάγκη για δημιουργικότητα και πολυεκφρα-στικότητα. Με συμμάχους τον ενθουσιασμό και την ελπίδα, αμφισβητεί τον φόβο, τον αρνείται, και υπηρετεί ολοκληρωτικά και απόλυτα την πορεία ανακάλυψης του εαυτού του.

Ο φόβος εδώ ηττάται κατά κράτος, γιατί τον έχει νικήσει η ολοκληρωτική παράδοση του ήρωα στον δρόμο της τέχνης.

kaktos.gr
Εκδόσεις Κάκτος / Πανεπιστημίου, Αθήνα 106 78

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του συγγραφέα: www.demosthenesdavvetas.com.