Από το Ζακ Ντεμί στον Ζαν Ρενουάρ στη δροσιά του Γαλλικού Κήπου

 «Γαϊδουροτόμαρο»

Ένα τρικολόρ open air κινηματογραφικό ταξίδι στήνει για ακόμα μια χρονιά το Γαλλικό Ινστιτούτο στο δροσερό κήπο της Γαλλικής Σχολής Αθηνών. Στην τέταρτη διοργάνωσή του το Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου, το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει με το «Μακί, τα Λιοντάρια της Κολάσεως» του Κώστα Γαβρά, φέρνει μερικές από τις καλύτερες γαλλόφωνες ταινίες στην καρδιά της Αθήνας με ελεύθερη είσοδο.

«French Cancan»
«French Cancan»

Η αυλαία του φεστιβάλ πέφτει την 1/9, με έναν φόρο τιμής στο Ζαν Ρενουάρ. Το «French Cancan» (1954) εντάσσεται σε μια άτυπη τριλογία μουσικών κωμωδιών που σηματοδότησαν την επιστροφή του Ρενουάρ στην Ευρώπη, ύστερα από την αυτοεξορία του εξαιτίας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Μια technicolor ανάμνηση του Παρισιού της μπελ επόκ, με το Μουλέν Ρουζ και τα café chantant, μέσα από την ιστορία της νεαρής Νινί, πλύστρας από την Μονμάρτη που εξελίσσεται σε σταρ του προβοκατόρικου χορού του τίτλου. Ξεχωριστή μνεία στο cameo της Εντί Πιαφ.

 

<Β>Τα ηλεκτρονικά δελτία τύπου για κάθε προβολή είναι διαθέσιμα μέσα από την ιστοσελίδα και τα κοινωνικά δίκτυα του Γαλλικού Ινστιτούτου. Η προκράτηση ξεκινά την παραμονή κάθε προβολής, από τις 9 πμ. Σε περίπτωση κακοκαιρίας, οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στο auditorium Theo Angelopoulos του
Γαλλικού Ινστιτούτου.