Η Ντόλι Πάρτον ανακοίνωσε δωρεά ενός εκατομμυρίου δολαρίων για την έρευνα στον τομέα των παιδιατρικών μολυσματικών ασθενειών στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Βάντερμπιλτ.

«Αγαπώ όλα τα παιδιά. Κανένα παιδί δεν πρέπει να υποφέρει ποτέ και είμαι πρόθυμη να κάνω ό,τι μπορώ από την πλευρά μου για να διασφαλίσω ότι όσο το δυνατόν περισσότερα θα είναι υγιή και δεν διατρέχουν κίνδυνο» είπε η Αμερικανίδα τραγουδίστρια-τραγουδοποιός και ηθοποιός σε δήλωσή της.

Η δωρεά θα ωφελήσει το Τμήμα Παιδιατρικών Λοιμωδών Νοσημάτων του VUMC και την έρευνά του για την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο οι ιοί και τα βακτήρια προκαλούν ασθένειες, την αντοχή τους στα αντιβιοτικά και πώς αυτές οι λοιμώξεις μπορούν να προληφθούν και να αντιμετωπιστούν στο μέλλον.

«Για πάνω από 40 χρόνια, το τμήμα μας είναι πρωτοπόρος σε εθνικό και διεθνές επίπεδο στις μελέτες για τη διάγνωση, τη θεραπεία και την πρόληψη απειλητικών για τη ζωή λοιμώξεων και αυτό το δώρο θα επιταχύνει το έργο μας και θα υποστηρίξει νέες ιδέες» δήλωσε ο Μαρκ Ντένισον καθηγητής Παιδιατρικής και διευθυντής του Κλάδου Παιδιατρικών Λοιμωδών Νοσημάτων.

Το 2021, η Ντόλι Πάρτον δώρισε ένα εκατομμύριο δολάρια στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Βάντερμπιλτ χρηματοδοτώντας τις προσπάθειές του να ανακαλύψει ένα εμβόλιο για την COVID-19. Η έρευνα του Βάντερμπιλτ έπαιξε στη συνέχεια καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του εμβολίου της Moderna – το οποίο έκανε και η τραγουδίστρια αργότερα.