Δύο διεθνείς και καταξιωμένες σολίστ αποτελούν το Duo Aura, η Eλληνίδα Αγάπη Τριανταφυλλίδη στο πιάνο και η Tουρκάλα Nil Kocamangil στο τσέλο. Οι δύο νεαρές ερμηνεύτριες, με διεθνείς διακρίσεις στο ενεργητικό τους η καθεμία, που θα εμφανιστούν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών στην Αυλή του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τράπεζας στην Πλάκα, την Κυριακή 17 και τη Δευτέρα 18 Ιουνίου, θα ερμηνεύσουν κλασικά έργα των Schumann, Rachmaninoff, Grieg, αλλά και κομμάτια για πιάνο – τσέλο που τους παραχώρησαν ειδικά γι’ αυτές τις παραστάσεις ο συνθέτης Νίκος Ξυδάκης και ο Τούρκος συνθέτης Hasan Uçarsu, με τους οποίους σύντομα θα συνεργαστούν, μεταξύ άλλων, και σε πρωτότυπες εκτελέσεις νέων έργων τους.

Το 2016 εμφανίστηκαν σε μια μοναδική συναυλία στο Αρχαίο Ωδείο της Νικόπολης και τον Αύγουστο του 2017 στο διεθνές φεστιβάλ του Bodrum, παράλληλα με τις εμφανίσεις τους σε γερμανικά και ολλανδικά φεστιβάλ.

Λίγα λόγια για το Duo Aura
Nil Kocamangil
Κορυφαία τσελίστρια της γενιάς της. Έπεισε το κοινό και τον Τύπο με το ισχυρό, έντονο και  βιρτουόζικο παίξιμό της, με το οποίο νίκησε σε πολλούς διεθνείς διαγωνισμούς ως σολίστ  και απέσπασε αξιόλογες κριτικές. Μέλος της  Συμφωνικής ορχήστρας του Ντίσελντορφ, συχνά συμπράττει με σημαντικές ορχήστρες της Τουρκίας και της διδακτορικές της σπουδές στην ανώτατη μουσική Ακαδημία της Λειψίας, με τον Καθ. P. Bruns.

Αγάπη Τριανταφυλλίδη
Διακεκριμένη Ελληνίδα δεξιοτέχνις πιανίστρια, με λαμπρή διεθνή διαδρομή. Η εμφάνισή της στο Κρεμλίνο μόλις δεκατριών ετών, ως μοναδικής Ελληνίδας υποτρόφου του Ιδρύματος Vladimir Spivakov της Μόσχας, αποτύπωσε ανεξίτηλα δείγματα της αστραφτερής τεχνικής και σπουδαίας αισθητικής των ερμηνειών της. Από τις σημαντικότερες νίκες της, το 2ο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό Hummel της Σλοβακίας, καθιέρωσε τη φήμη της σε μια μοναδική εκτέλεση του 3ου κοντσέρτου Μπετόβεν με τη Φιλαρμονική ορχήστρα της Σλοβακίας. Έχει τιμηθεί με τις υποτροφίες Ι.Κ.Υ. και Ιδρύματος Ωνάση και ολοκληρώνει τις διδακτορικές της σπουδές στο πλευρό του Καθ. P. Gililov και του Καθ. J. Leuschner. Από το 2018 έχει αναλάβει την καλλιτεχνική διεύθυνση του Ωδείου Πρωτοπορία της Αθήνας.

Duo Aura
Αγάπη Τριανταφυλλίδη και Nil Kocamangil
Classic without frontiers

Πληροφορίες:
Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τράπεζας, Αυλή
Κυριακή 17 &  Δευτέρα 18 Ιουνίου, 21:30
Tιμές εισιτηρίων: Κανονικό 10€ | Φοιτητικό/65+, Ανέργων, ΑΜΕΑ 5€

Η προπώληση των εισιτηρίων θα πραγματοποιείται αποκλειστικά από το Βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ Αμερικής 13 – Αθήνα.

Τις ημέρες των συναυλιών και των παραστάσεων, τα εισιτήρια θα διατίθενται επίσης στον χώρο των εκδηλώσεων, στην αυλή του ΜΙΕΤ (Θουκυδίδου 13 – Πλάκα).

Info

17 Ιουνίου 2018
Tιμές εισιτηρίων: Κανονικό 10€ | Φοιτητικό/65+, Ανέργων, ΑΜΕΑ 5€ Η προπώληση των εισιτηρίων θα πραγματοποιείται αποκλειστικά από το Βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ Αμερικής 13 – Αθήνα. Τις ημέρες των συναυλιών και των παραστάσεων, τα εισιτήρια θα διατίθενται επίσης στον χώρο των εκδηλώσεων, στην αυλή του ΜΙΕΤ (Θουκυδίδου 13 – Πλάκα).

 

πηγή: tospirto.net