Τριήμερο εκδηλώσεων, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού, που κάθε χρόνο γιορτάζεται στις 29 Απριλίου, διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίωνκαι το Τμήμα Αθηνών του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού CID-UNESCO στις 27, 28 και 29 Απριλίου σε εσωτερικούς χώρους, καθώς και πλατείες και δρόμους, ενώ θα πραγματοποιηθούν ημερίδα και δρώμενα με ελεύθερη είσοδο.

Ο φετινός εορτασμός θα ξεκινήσει με μια ημερίδα για τον αρχαίο ελληνικό χορό με καλεσμένους πανεπιστημιακούς, ερευνητές και καλλιτέχνες οι οποίοι θα φωτίζουν διαφορετικές όψεις της τέχνης του χορού στην αρχαιότητα, μερικές φορές και τη σύνδεσή της με το παρόν των παραδοσιακών μας χορών.
Οι δράσεις θα συνεχιστούν με παράσταση από ποικίλους σύγχρονους και παραδοσιακούς χορούς διάφορων εθνοτήτων.

Ανήμερα της Παγκοσμίας Ημέρας Χορού, αφρικανικά κρουστά και εντυπωσιακοί χοροί afro fusion θα κυριαρχήσουν στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, ενώ θα πραγματοποιηθεί δρομικό δρώμενο με διαδρομή Θησείο- Αρχαία Αγορά- Αδριανού- Κυδαθηναίων.

Τέλος, όπως κάθε χρόνο, η σκηνή στην πλατεία Κεραμεικού θα πλημμυρίσει με ποικίλα σχήματα και βήματα. Θα ζωντανέψουν χοροί της στεριανής και νησιωτικής Ελλάδας, αρχαιοελληνικοί και λαϊκοί, γνωστοί και άγνωστοι χοροί άλλων χωρών, όπως belly dance, χοροί σαλονιού, σύγχρονοι στροβιλιστικοί, αλλά και πολλές άλλες μορφές χορού.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων αναλυτικά:

Παρασκευή 27 Απριλίου
17:00-22:00 Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων «Μελίνα» (Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης, Θησείο)
Ημερίδα «Ερμηνεύοντας τον αρχαίο Ελληνικό χορό» σε συνδιοργάνωση με την Ομάδα Μελέτης της Αρχαίας Όρχησης του θεάτρου Δόρα Στράτου

Σάββατο 28 Απριλίου
17:00-20:00 Προαύλιος χώρος Ιερού Ναού Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Ομόνοιας
Μουσικοχορευτική εκδήλωση με ποικίλα είδη χορού σε συνεργασία με τον «Ελληνογεωργιανό Πολιτιστικό Σύλλογο»

Κυριακή 29 Απριλίου
14:00-15:00 πλατεία Αγ. Ειρήνης
Μουσικοχορευτικό δρώμενο με το σχήμα “Kamperia Percation” – Αφρικανικά Κρουστά του Γιώργου Φασόλη και afrofusion χορούς.

17:00-18:30 Θησείο – Αρχαία Αγορά – Αδριανού – Κυδαθηναίων
Περιπατητικό δρώμενο «Χορεύοντας με τους αρχαίους Έλληνες» με την Ομάδα  Μελέτης της Αρχαίας Όρχησης του θεάτρου Δόρα Στράτου. Θα συνοδεύσει το μουσικό σχήμα άσκαυλων «Φυσηλάτες».

19:00-23:00 πλατεία Κεραμεικού
Κεντρική εκδήλωση με διάφορα είδη χορού (ελληνικοί παραδοσιακοί, νησιώτικοι, λαϊκοί, πολυνησιακοί, ευρωπαϊκοί, κ.λ.π.)

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Info

27 Απριλίου 2018
Είσοδος ελεύθερη

 

πηγή: tospirto.net