Ο νεαρός Αρμένιος βιρτουόζος αναμένεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Σάββατο 7 Οκτωβρίου.

Ερχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδακαι θα δώσει μία μοναδική συναυλία στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός το Σάββατο 7 Οκτωβρίου. Ο λόγος για τον αρμένικης καταγωγής μουσικό Τίγκραν Χαμασιάν, έναν από τους πιο ενδιαφέροντες και πολλά υποσχόμενους πιανίστες και συνθέτες της παγκόσμιας τζαζ σκηνής. Η τελευταία του δισκογραφική δουλειά ονομάζεται «An Ancient Observer» και μπλέκει τη σύγχρονη τζαζ με στοιχεία από την αρμένικη παραδοσιακή μουσική, αλλά και άλλες επιρροές όπως η κλασική μουσική, η ροκ και η φανκ της δεκαετίας του ’70.

Το πρώτο κομμάτι του δίσκου ονομάζεται «Markos and Markos» και είναι εμπνευσμένο από ένα σύντομο ποίημα του αρμένιου ποιητή Ζαχράντ το οποίο αναφέρεται σε δύο συνονόματους άνδρες που έχουν πολύ διαφορετική αντίληψη για τη ζωή. Ο ένας πιστεύει στη μαγεία και ο άλλος όχι. Για τον ραγδαία ανερχόμενο μουσικό η μαγεία ταυτίζεται με τον Θεό, θεωρεί δηλαδή πως οι δύο χαρακτήρες διαφωνούν για ζητήματα πίστης. «Hμουν άθεος, αλλά όχι πια», δηλώνει. «Αυτοπροσδιορίζομαι ως χριστιανός ορθόδοξος και ψάχνω πλέον την πνευματικότητα, ακόμη και στη μουσική. Όχι ότι δεν απολαμβάνω, για παράδειγμα, και τα χορευτικά τραγούδια, αλλά εκτιμώ τη μουσική που σε βοηθά να ψάξεις μέσα σου». Η κατάσταση στον κόσμο σήμερα δεν τον εκπλήσσει. «Ο κόσμος είναι σίγουρα τρελός, όμως αν δεις τη συμπεριφορά των ανθρώπων συνειδητοποιείς ότι τα πράγματα πάντα έτσι ήταν, πάντα το γένος μας το διέκρινε απληστία για εξουσία και χρήμα. Θα πρέπει να γίνουμε πιο υπεύθυνοι και να μην ξεχνάμε πως κάθε απόφαση μας έχει και τις συνέπειές της, όχι μόνο για εμάς αλλά και για τις επόμενες γενιές».

Info

07 Οκτωβρίου 2017
Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός», Πλατεῖα Ἁγ. Γεωργίου Καρύτση 8, 10561, Αθήνα
Τηλ.: 210-3221917, 210-3225310
Τιμές εισιτηρίων: Από 15 ευρώ έως 30 ευρώ. Σημεία Προπώλησης: www.viva.gr στο τηλέφωνο 11876 μέσω vivawallet & σε όλα τα καταστήματα Seven Spots, Relaod, Media Markt, Βιβλιοπωλεία Ευρυπίδης Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων viva kiosk στο Σύνταγμα

 

πηγή: tospirto.net