Η αγαπημένη ερμηνεύτρια Δήμητρα Γαλάνη επικεφαλής των Chronos Project συναντά τους ΤΑΚΙΜ. Πρόκειται για μια μουσική σύμπραξη που έρχεται να αναδείξει την οικουμενικότητα και τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της μουσικής του Ελληνισμού, η οποία ταξίδεψε από την Πόλη και τη Σμύρνη μέχρι τη Ν. Υόρκη και το Σικάγο, σμιλεύτηκε, επηρέασε και επηρεάστηκε και παραμένει έως σήμερα ολοζώντανη.

Τραγούδια των Τσιτσάνη, Χατζιδάκι, Πάνου, Πλάτωνος, Σκαλκώτα, Μάντζαρου μπλεγμένα με συνθέσεις Ρωμιών της Πόλης, σκοπούς από τη Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Μικρά Ασία και άλλα πολλά θα ακουστούν την Τρίτη 30 Ιανουαρίου στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Το Chronos Project που έχει παρουσιαστεί με μεγάλη επιτυχία σε επιλεγμένους χώρους και θέατρα της Ελλάδας, με vocalist τη Δήμητρα Γαλάνη και γύρω της ένα κουαρτέτο εξαιρετικών Ελλήνων μουσικών, έχει ως κεντρικό άξονα τα τραγούδια που έχουν γράψει μεγάλοι μας δημιουργοί, ποιητές και συνθέτες. Οι ενορχηστρώσεις της ομάδας αυτών των μουσικών αναδεικνύουν με μοναδικό τρόπο τις επιρροές της ελληνικής μουσικής από την Ανατολή και τη Δύση.

Οι ΤΑΚΙΜ θεωρούνται το σημαντικότερο σχήμα σήμερα που ταξιδεύει την παραδοσιακή και όχι μόνο μουσική μας στις νεότερες γενιές, με φρέσκια ματιά και σύγχρονο ήχο. Το ρεπερτόριο τους περιέχει στοιχεία από την κοινή παράδοση της Ελλάδας της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων. Ο ήχος τους θα μπορούσε να περιγραφεί ως μια προσπάθεια αναβίωσης του ήχου των παλιών πόλεων όπως η Σμύρνη, τα Ιωάννινα, η Πρέβεζα και η Κωνσταντινούπολη, όπου Έλληνες, Τούρκοι, Αρμένιοι και Εβραίοι μουσικοί συνυπήρχαν μουσικά. Έξι από τους σημαντικότερους δεξιοτέχνες της ελληνικής δημοτικής μουσικής συμπράττουν στο δυναμικό συγκρότημα.

Η συναυλία εντάσσεται στον κύκλο Γέφυρες (καλλιτεχνικός προγραμματισμός και επιμέλεια: Δημήτρης Μαραγκόπουλος). Σε συμπαραγωγή της PROSPERO και του ΟΜΜΑ.
Chronos Project: Δήμητρα Γαλάνη, Χρήστος Ραφαηλίδης (βιμπράφωνο), Πέτρος Κλαμπάνης (κοντραμπάσο),
Θωμάς Κωνσταντίνου (ούτι, λαούτο), Σπύρος Μάνεσης (πιάνο)

ΤΑΚΙΜ
Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος (κλαρίνο)
Πάνος Δημητρακόπουλος (κανονάκι)
Θωμάς Κωνσταντίνου (ούτι, λαούτο, φωνητικά)
Γιώργος Μαρινάκης (βιολί)
Κώστας Μερετάκης (κρουστά, φωνητικά)
Γιάννης Πλαγιαννάκος (κοντραμπάσο)

Info

30 Ιανουαρίου 2018
ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ, Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη , Αθήνα
Τηλ.: 2107282333
(Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης). Έναρξη προπώλησης: 9/1/2018 Ώρα έναρξης: 20:30. Εισιτήρια (τιμές ανά ζώνη): Διακεκριμένη: 55€ /Α Ζώνη: 46 € /Β Ζώνη: 38 € /Γ Ζώνη: 30 € /Δ Ζώνη: 24 € /Ε Ζώνη: 15 € /Εκπτωτικά: 10 €. Πώληση εισιτηρίων: 210 7282333, megaron.gr και στα καταστήματα PUBLIC. Πληροφορίες: 210 7282333

 

πηγή: tospirto.net