Η συμμετοχή της πρώτης ηθοποιού με σύνδρομο Down σε παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου, γίνεται πραγματικότητα. Πρόκειται για την Λωξάντρα Λούκας, ηθοποιό με σύνδρομο Down από τη Θεσσαλονίκη.

Η εξέλιξη έγινε γνωστή μέσω facebook από το προφίλ μελών της οικογένειάς της, συνεργατών και φίλων της και χαροποίησε ιδιαίτερα, καθότι θεωρείται ότι «ανοίγει το δρόμο» και σε άλλους ηθοποιούς, γυναίκες και άνδρες με σύνδρομο Down, να κάνουν πράξη τα όνειρά τους.

Το μήνυμα της μητέρας της

«Αγαπημένες φίλες και αγαπημένοι φίλοι, από χθες λαμβάνουμε μηνύματα, τηλεφωνήματα και εισπράττουμε την επιβράβευσή σας για αυτό που έχει καταφέρει η Λωξάνδρα μας.

Εμείς, όμως, τέτοιες “μεγάλες” μέρες που σημαδεύουν τη ζωή μας και μας γεμίζουν συγκίνηση και ελπίδα, σκεφτόμαστε όλες και όλους εσάς. Εσάς που της επιτρέψατε να μην περισσεύει, να μην νιώθει μόνη και απροστάτευτη. Εμείς οι γονείς της και τα αδέλφια της, νιώθουμε μεγάλη ευγνωμοσύνη για κάθε μία και κάθε έναν από εσάς που την εντάξετε, έστω και λίγο, στη ζωή σας, με όποιον τρόπο μπορούσατε. Όσο κι αν θέλαμε εμείς, η οικογένειά της, δεν θα μπορούσαμε να της δείξουμε τον μεγάλο ΚΟΣΜΟ, όπου ανήκουμε όλες και όλοι αν δεν την συμπεριλαμβάνατε στη ζωή σας.

Έγινε γιατί της το επιτρέψατε. Ευχαριστούμε για όλες τις ευχές και την αγάπη που δεχόμαστε εκ μέρους της Loxandra και σας τις επιστρέφουμε με ευγνωμοσύνη».