Ενώ οι περισσότεροι ηθοποιοί ετοιμάζονται για τις πρεμιέρες τους, καθώς ξεκίνησε ήδη η νέα χειμερινή θεατρική περίοδος, κάποιοι ηθοποιοί βρίσκονται στη προετοιμασία θεατρικών έργων που θα ανέβουν τον Δεκέμβριο. Έτσι, ο σκηνοθέτης Νικίτα Μιλιβόγιεβιτς μαζί με τους ηθοποιούς Γιάννη Φέρτη, Δημήτρη Πιατά, Ιεροκλή Μιχαηλίδη, τη Μαριάννα Τόλη (που έκανε τη μετάφραση) και τους συντελεστές της παράστασης, είχαν την πρώτη τους συνάντηση για το έργο  “Ήρωες” που θα ανέβει 15  Δεκεμβρίου  στο “Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου”.

Σας θυμίζουμε πως ο αγαπητός στην Ελλάδα σκηνοθέτης Νικίτα Μιλιβόγεβιτς σκηνοθετεί τους Γιάννη Φέρτη, Δημήτρη Πιατά και Ιεροκλή Μιχαηλίδη στην κωμωδία του Gérald Sibleyras «Ηρωες». Η παράσταση θα ανέβει στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου τον Δεκέμβριο.

Το έργο περιστρέφεται γύρω από τρεις γκρινιάρηδες βετεράνους στρατιωτικούς που ζουν έγκλειστοι σε ένα νοσοκομείο αναπολώντας τις παλιές τους δόξες. Ζουν με το όνειρο πως μια μέρα θα καταφέρουν να δραπετεύσουν και να ξαναβρεθούν στον έξω κόσμο. Καταστρώνουν φιλόδοξα και ανέφικτα σχέδια για την αποχώρησή τους, διασκεδάζοντας έτσι με την φαντασία τους την ανημποριά τους να κουνήσουν έστω και ένα μέτρο. Αυτή η συγκινητική και ανθρώπινη κωμωδία μετουσιώνει αυτούς τους απλούς ανθρώπους σε ήρωες καθώς με τη σκέψη τους ταξιδεύουν εκεί που οι ίδιοι δεν μπορούν να φτάσουν.

Ο βραβευμένος θεατρικός συγγραφέας Gérald Sibleyras γεννήθηκε το 1961 στο Παρίσι. Το έργο του «Heroes» ή «Le Vent des Peupliers»  γράφτηκε το 2003,και έκανε πρεμιέρα στο Théâtre Montparnasse λαμβάνοντας τέσσερις υποψηφιότητες βραβείου Molière, συμπεριλαμβανομένου και του καλύτερου συγγραφέα (Meilleur Auteur-Best Author). H κωμωδία Ήρωες παρουσιάστηκε και στο θέατρο Vakhtangov  στην Ρωσία σε σκηνοθεσία του Rimas Touminas .Εν συνέχεια το έργο μεταφράστηκε από τον Τομ Στόππαρντ και παρουσιάστηκε στο West End του Λονδίνου. Τιμήθηκε με το Lawrence Olivier Best New Comedy Award.

Συντελεστές:  Σκηνοθεσία: Νιkita Milivojevic. Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Φέρτης, Δημήτρης Πιατάς, Ιεροκλής Μιχαηλίδης. Μετάφραση: Μαριάννα Τόλη. Σκηνικά: Γιώργος Γαβαλάς. Κουστούμια: Μιχάλης Σδούγκος. Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ. Παραγωγή: Art & Ether

Info: Aπό 15 Δεκεμβρίου 2017 στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου. Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου. Προφήτη Δανιήλ 3-5 και Πλαταιών, Κεραμεικός | Τηλ.: 2110132002-5, 2121042777. Παραστάσεις: Τετάρτη 20:00 Πέμπτη 21.00, Παρασκευή: 21:00. Σάββατο 18.30 και 21:30, Κυριακή 20.00

 

πηγή: tospirto.net