Η Σαβίνα Γιαννάτου και οι Primavera en Salonico υποδέχονται, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, τη Λάμια Μπεντίουι, 14 και 15 Αυγούστου 2020, στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου.

 «Τα κόκκαλά του γίνανε κοράλλια, τα μάτια του μαργαριτάρια»… Η Σαβίνα Γιαννάτου και οι Primavera en Salonico εμπνέονται από το τραγούδι του Άριελ, του αγαθού πνεύματος στην «Τρικυμία» του Σαίξπηρ, και δημιουργούν το «Watersong», με τραγούδια για το νερό και την έρημο, για τη ζωή και τον θάνατο, τη γονιμότητα, τη μαγεία, την επιθυμία, τον εξαγνισμό. Μαζί τους η Τυνήσια Λάμια Μπεντίουι, που με το χαρακτηριστικό της ηχόχρωμα φέρνει στο Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου, 14 και 15 Αυγούστου 2020 στις 21:30, τον κόσμο της ερήμου.

Σαβίνα Γιαννάτου

Σαβίνα Γιαννάτου | Φωτογραφία: Johanna Diehl

 

Λίγα λόγια για τη συναυλία

Η αραβική γλώσσα και η διάλεκτος των Βεδουίνων διασταυρώνονται με τις γλώσσες της Μεσογείου. Ούτι, κανονάκι, νέι, βιολί, ακορντεόν, κρουστά, waterphone και κοντραμπάσο είναι τα όργανα που συνοδεύουν τις φωνές, συνδυάζοντας το παραδοσιακό στοιχείο με τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό. Τραγούδια παραδοσιακά και αναγεννησιακά, από διάφορες χώρες, συνυπάρχουν και φτιάχνουν ιστορίες για το νερό και τη δύναμή του, για τη ζωή που μπορεί να δώσει και να στερήσει. Τραγούδια για τη βροχή, τη θάλασσα, τα ποτάμια, τα δάκρυα, τις σταγόνες, για το νερό στο σώμα, για το σώμα στο νερό. Το σώμα μας.

 

Συντελεστές

Ερμηνεύουν Σαβίνα Γιαννάτου φωνή, Λάμια Μπεντίουι φωνή • Primavera en Salonico: Κώστας Βόμβολος κανονάκι, ακορντεόν, ενορχήστρωση, Κυριάκος Γκουβέντας βιολί, Χάρης Λαμπράκης νέι, Γιάννης Αλεξανδρής ούτι, κιθάρα, Κώστας Θεοδώρου κρουστά, νερόφωνο (waterphone) • Βίντεο animation Κλεοπάτρα Κοραή •  Ήχος Γιάννης Παξεβάνης, Γιώργος Κατσιάνος • Φωτισμοί Μαρία Αθανασοπούλου • Εκτέλεση παραγωγής PROSPERO.

*Το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου θα πραγματοποιηθεί ακολουθώντας τις ειδικές οδηγίες των υγειονομικών αρχών, με προτεραιότητα τη δημόσια υγεία και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κοινό και τους καλλιτέχνες.

 
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ημερομηνία:Παρασκευή 14 και Σάββατο 15 Αυγούστου 2020
Ώρα έναρξης:21:30
Καλλιτέχνης:Σαβίνα Γιαννάτου και Primavera en Salonico
Χώρος:Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου
Συμμετέχουν:Λάμιας Μπεντίουι