Η Μαρία Φαραντούρη θα βρεθεί στις 12 Μαΐου στο Carnegie Hall, ένα από τα σημαντικότερα θέατρα σε ολόκληρο τον κόσμο, αποδίδοντας δημιουργίες του Μίκη Θειδωράκη.

Η Μαρία Φαραντούρη, η Τζόαν Μπαέζ της Μεσογείου όπως την αποκαλούν οι θαυμαστές της στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, είναι η επίσημη προσκεκλημένη του Carnegie Hall σε ένα αφιέρωμα για τον Μίκη Θεοδωράκη και την ίδια.

Θα ερμηνεύσει τα τραγούδια από το μουσικό φάσμα της πολυετούς και ένδοξης πλέον συνεργασίας της με τον μεγάλο μας συνθέτη, τραγούδια από το μουσικό έργο του Μίκη που έγραψε για τη φωνή της και ταυτίστηκαν για πάντα μαζί της και ανάμεσα τους «άγνωστα» αλλά και ανέκδοτα τραγούδια του Μίκη.

Διεθνώς γνωστή η Μαρία Φαραντούρη, η ιδεώδης ερμηνεύτρια του Μίκη Θεοδωράκη, έπαιξε έπαιξε βασικό ρόλο στη διαμόρφωση του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού και ερμήνευσε μοναδικά τραγούδια από εμβληματικά έργα του: Άξιον Εστί σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη, Κάντο Χενεράλ σε ποίηση Νερούδα, Κατάσταση Πολιορκίας, Πνευματικό Εμβατήριο, Μπαλάντα του Μαουτχάουζεν.

Όσον αφορά το σπουδαίο Carnegie Hall, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1891 με έργα Τσαϊκόφσκι κι από τότε έχει φιλοξενήσει σχεδόν κάθε σημαντικό καλλιτέχνη, συνθέτη και ερμηνευτή (περισσότερα από 50.000 καλλιτεχνικά γεγονότα μέχρι σήμερα).

Έχουν τραγουδήσει σχεδόν όλοι οι σπουδαίοι από την Ella Fitzgerald, τους Βeatles, την Tζούντι Γκάρλαντ μέχρι και τον Στέλιο Καζαντζίδη και το Μανώλη Χιώτη, και για πολλά χρόνια ήταν το σπίτι της Φιλαρμονικής ορχήστρας της Νέας Υόρκης.

Η Μαρία Φαραντούρη, πριν από 24 χρόνια (1994) είχε παρουσιάσει το έργο του Μίκη, στον ίδιο χώρο.

Μαζί με τη Μαρία στην εμφάνισή της, στο Carnegie Hall, συμπράττουν επτά ξεχωριστοί μουσικοί.

Συντελεστές:

Αχιλλέας Γουάστορ: Διευθυντής Ορχήστρας – πιάνο
Ντέιβιντ Λύντς: Σαξόφωνο και Φλάουτο
Ηρακλής Ζάκκας: Μπουζούκι και Μαντολίνο
Αλέξανδρος Μποτίνης: Τσέλλο
Πέτρος Κλαμπάνης: Μπάσο
Χρήστος Ραφαλίδης: Βιμπράφωνο
Ενγκίν Καάν Γκιουνάιντιν: Κρουστά

Με την χορωδία του Αρχιεπισκοπικού Καθεδρικού Ναού της Αγίας Τριάδος
Έβι Σίμον: Διευθυντής Χορωδίας

Info:

Σάββατο,12 Μαΐου και ώρα έναρξης 8.00μμ
Αίθουσα: Ισαάκ Στέρν / Σκηνή: Ρόναλντ Ο. Πέρελμαν

 

πηγή: ogdoo.gr