Η ταινία που χάρισε, εν μία νυκτί, τον άτυπο τίτλο της «America’s sweetheart» στην Τζούλια Ρόμπερτς, μετατρέποντάς την σε λαμπερή σταρ του Χόλιγουντ, και χάρισε στον Ρίτσαρντ Γκιρ μια αιώνια θέση στις φαντασιώσεις των γυναικών, το «Pretty Woman» δηλαδή, μεταφέρεται στο θέατρο, σε μορφή μιούζικαλ. Τα τραγούδια (ως επί το πλείστον ροκ μπαλάντες) θα υπογράφει ο Μπράιαν Ανταμς και η παράσταση θα φιλοξενηθεί σε κάποιο θέατρο του Μπρόντγουεϊ σε έναν χρόνο περίπου από τώρα, αφού παρουσιαστεί πρώτα την ερχόμενη άνοιξη στο Σικάγο για πέντε εβδομάδες.

Τον βασικό ανδρικό ρόλο θα αναλάβει ο Στιβ Κάζι, ο οποίος τιμήθηκε με βραβείο TONY για την ερμηνεία του στο μιούζικαλ «Once», ενώ το ντεμπούτο της στη θεατρική γειτονιά της Νέα Υόρκης θα κάνει η Σαμάνθα Μπαρκς παίζοντας την καλόκαρδη πόρνη Βίβιαν – τη νεαρή ηθοποιό ίσως να τη θυμάστε ως Επονίνη στην κινηματογραφική μεταφορά των «Αθλίων», παραγωγής 2012, με πρωταγωνιστές τον Χιου Τζάκμαν και την Αν Χαθαγουέι.

Το φιλμ «Pretty Woman» προβλήθηκε στα σινεμά το 1990 και γνώρισε ανέλπιστα μεγάλη επιτυχία παγκοσμίως. Οι παραγωγοί του Μπρόντγουεϊ αντλούν συχνά έμπνευση από τη μεγάλη οθόνη, δύο χαρακτηριστικά φετινά παραδείγματα ταινιών που ανέβηκαν στο σανίδι είναι το «Frozen» και το «Mean Girls».

Το λιμπρέτο έχει γράψει ο Γκάρι Μάρσαλ, που είχε σκηνοθετήσει την ταινία και πέθανε πέρυσι, σε συνεργασία με τον Τζ. Φ. Λότον, σεναριογράφο της κινηματογραφικής παραγωγής. Σκηνοθέτης και χορογράφος του μιούζικαλ θα είναι ο Τζερι Μίτσελ που έχει κερδίσει βραβείο ΤΟΝΥ για τη χορογραφία του σε μια από τις αναβιώσεις του έργου «Κλουβί με τις Τρελές» και στο «Kinky Boots» (γνωστό και ως μιούζικαλ της Σίντι Λόπερ). Αν μία από τις αγαπημένες σας σκηνές είναι εκείνη που η Βίβιαν κλαίει στην Οπερα ή αυτή στην οποία ψωνίζει στο Rodeo Drive, σας ενημερώνουμε ότι και οι δύο θα υπάρχουν και στη θεατρική εκδοχή.

 

πηγή: tospirto.net