Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος σε συνεργασία με τη Γαλλική Σχολή Αθηνών, σας προσκαλεί για τέταρτη χρονιά σε ένα από τα πιο αγαπημένα ραντεβού του αθηναϊκού καλοκαιριού. Ζήστε τη μαγεία του σινεμά στη μεγάλη οθόνη που θα στηθεί στους κήπους της Γαλλικής Σχολής για τρεις μοναδικές προβολές κάτω από τα αστέρια! Γαλλικές ταινίες με ελληνικούς υπότιτλους, στις 7 και 16 Ιουλίου, καθώς και τη 1η μέρα του Σεπτεμβρίου.

svg%3E

Η είσοδος είναι ελεύθερη μέχρι την κάλυψη των διαθέσιμων θέσεων, αλλά θα χρειαστεί υποχρεωτικά προκράτηση. (Διαβάστε οδηγίες παρακάτω).

 Πρόγραμμα
 
Un homme de trop (Μακί, τα λιοντάρια της κολάσεως) του Κώστα Γαβρά (1967)
 

svg%3E

Ανοίγοντας τον φετινό κύκλο, ο Michel Picolli μαζί με άλλα τέρατα του γαλλικού κινηματογράφου πρωταγωνιστούν σε μια από τις πρώτες ταινίες του Κώστα Γαβρά. Το 1943, μετά από μια ριψοκίνδυνη αποστολή, μια ομάδα μελών την Αντίστασης καταφέρνει να απελευθερώσει δώδεκα θανατοποινίτες. Όταν όμως επιστρέψουν στην βάση τους βαθιά μέσα στο μακί, το πυκνό και αδιαπέραστο θαμνόδασος της Νότιας Γαλλίας, συνειδητοποιούν πώς ανάμεσα στους φυγάδες υπάρχει ένας παραπάνω άνδρας. Ενώ οι Γερμανοί τους κυνηγούν, οι αρχηγοί του μακί αναρωτιούνται τι πρέπει να κάνουν με αυτόν τον άγνωστο…
Τρίτη 7 Ιουλίου στις 21.15

 

Peau d’ane (Γαϊδουροτόμαρο) του Jacques Demy (1970)svg%3E

Αυτή η προβολή, που εντάσσεται στο πρόγραμμα του 10ου Athens Open Air Film Festival, γιορτάζει τα πενήντα χρόνια από την πρώτη κυκλοφορία του μαγευτικού και πολύχρωμου παραμυθιού του Jacques Demy με την υπέροχη Catherine Deneuve. Ο μπλε βασιλιάς υποσχέθηκε στην ετοιμοθάνατη βασίλισσα να ξαναπαντρευτεί μονάχα με γυναίκα πιο όμορφη από αυτήν. Μα σε όλο το βασίλειο μόνο η ίδια του η κόρη συναγωνίζεται την μητέρα της. Για να αποφύγει το γάμο, η πριγκίπισσα ζητά από τον πατέρα της τα πιο απίθανα δώρα. Όταν της τα φέρνει, απεγνωσμένη του ζητά το πιο πολύτιμο του απόκτημα: το τομάρι του μαγικού γαϊδάρου, πηγή της περιουσίας του βασιλείου.
Πέμπτη 16 Ιουλίου στις 21.15

French Cancan του Jean Renoir (1954)svg%3E

Το φεστιβάλ ολοκληρώνεται με τον φόρο τιμής του Renoir στο Παρίσι της Μπελ Επόκ. Ο Ντανγκλάρ, παραγωγός θεαμάτων και κυνηγός ταλέντων, λανσάρει τη καριέρα της νεαρής Νινί, μιας πλύστρας της Μονμάρτης, προσπερνώντας εμπόδια και αντιζηλίες. Το νέο του κέντρο διασκέδασης, το Μουλέν Ρουζ, γίνεται το επίκεντρο ενός νέου και προβοκατόρικου χορού, του French Cancan.
Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου στις 21.15

Οδηγίες για το κοινό

  • Είσοδος ελεύθερη μέχρι την κάλυψη των διαθέσιμων θέσεων. Η είσοδος στους κήπους βρίσκεται στην οδό Διδότου 6.
  • Υποχρεωτική προκράτηση, περιορισμένες θέσεις.
  • Τα ηλεκτρονικά δελτία τύπου για κάθε προβολή είναι διαθέσιμα μέσα από την ιστοσελίδα και τα κοινωνικά δίκτυα του Γαλλικού Ινστιτούτου.
  • Η προκράτηση ξεκινά την παραμονή κάθε προβολής, από τις 9.00 π.μ.
  • Σε περίπτωση κακοκαιρίας, οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στο αμφιθέατρο Theo Angelopoulos του Γαλλικού Ινστιτούτου.