Ο διαγωνισμός έχει ολοκληρωθεί. Σας ευχαριστούμε για τις συμμετοχές.

“ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΜΙΑ ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ”

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ

Το βιβλίο του βραβευμένου καθηγητή Φυσικής Δημήτρη Νικολαΐδη μόλις κυκλοφόρησε απο τις εκδόσεις  ΚΑΚΤΟΣ.

Συμπλήρωσε την παρακάτω φόρμα συμμετοχής και μπες στην κλήρωση για το βιβλίο που θα γίνει την Παρασκευή 4/3 στην εκπομπή της Ειρήνης Μπαλτά 20.00 – 22.00

Οι νικητές θα ενημερωθούν με mail

Το Αναζητώντας μια θεωρία των πάντων οδηγεί τους αναγνώστες σε ένα περιπετειώδες ταξίδι στον χώρο και στον χρόνο, προς αναζήτηση μιας ενιαίας «θεωρίας των πάντων», μέσω μιας σπάνιας και επιδέξιας αλληλεπίδρασης ανάμεσα στις φυσικές φιλοσοφίες των σημαντικότερων αρχαίων Ελλήνων διανοητών και στους νόμους της σύγχρονης φυσικής. Αναπτύσσοντας μια ιστορία και φιλοσοφία της επιστήμης, ο φυσικός Δημήτρης Νικολαΐδης συνδέει λογικά τα μεγάλα επιτεύγματα του κριτικού νου και της αχαλίνωτης ανθρώπινης φαντασίας στη φιλόδοξη αναζήτησή τους για μια θεωρία που τελικώς θα ερμηνεύει όλα τα φαινόμενα της φύσης μέσω ενός και μοναδικού αναλλοίωτου κυρίαρχου νόμου.

Ο Δ. Νικολαΐδης ξεκινά με μια σχετικά απλούστερη ανάλυση της φύσης –όπως αυτές που αναπτύχθηκαν από τους σημαντικότερους φιλοσόφους της αρχαιότητας–, διευκολύνοντας έτσι τη βαθμιαία εισαγωγή του αναγνώστη στις πιο σύνθετες απόψεις της σύγχρονης φυσικής, για να συνδέσει τελικώς τις δύο, την αρχαία με τη σύγχρονη άποψη. Η ενδελεχής επιστημονική έρευνα του σύμπαντος από τους αρχαίους φιλοσόφους περιλαμβάνει ιδέες που εναρμονίζονται με απόψεις της σύγχρονης επιστήμης, αινίγματα της φύσης που ακόμα μας μπερδεύουν, και έξυπνα φιλοσοφικά επιχειρήματα που χρησιμοποιούνται σήμερα για την επανεκτίμηση ανταγωνιστικών αρχών της σύγχρονης φυσικής και τη διατύπωση υποθέσεων για τα ανοιχτά προβλήματα της φύσης. Το Αναζητώντας μια θεωρία των πάντων είναι ένα νέο είδος οπτικής, μια φιλοσοφική εικόνα της σύγχρονης φυσικής, εικόνα που έχει παραμείνει για καιρό ανεξερεύνητη.

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ
ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Μτφρ. ΓΟΥΔΗΣ ΧΡΙΣΤΟΣ
ΚΑΚΤΟΣ 2022