Ο διαγωνισμός έχει ολοκληρωθεί

Οι Εκδόσεις Ψυχογιός έρχονται στον Μέντα 88!

Αυτή την εβδομάδα ένας τυχερός ακροατής κερδίζει 5 βιβλία.

 Συντονίσου στον Μέντα 88 και στο menta88.gr, στείλε το mail σου με τη φόρμα συμμετοχής που θα βρεις παρακάτω και μπες στην κλήρωση που θα γίνει την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022.

Βρες το επόμενο βιβλίο που θα διαβάσεις ανάμεσα στις καλύτερες επιλογές! Οι εκδόσεις Ψυχογιός σου προτείνουν Λογοτεχνία από αγαπημένους και βραβευμένους συγγραφείς, Βιβλία Γενικών Γνώσεων με τα πιο ενδιαφέροντα θέματα, Νεανικά Μυθιστορήματα και Παιδικά Βιβλία που θα συναρπάσουν κάθε αναγνώστη, best seller βιβλία και «φρέσκιες» προτάσεις για κάθε προτίμηση και ηλικία.

Τα βιβλία που κερδίζει ο νικητής είναι:

1.PRINCE – ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΙ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΟ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ
NEAL KARLEN

«Άλλο ένα βιβλίο για τον Prince;» ρώτησε ο φίλος ενός φίλου, όταν απάντησα στην ερώτησή του πάνω σε τι δούλευα.

Prince, η παγκοσμίως αναγνωρισμένη μεγαλοφυΐα, η προσωποποίηση του hip, το διεθνές πολιτισμικό είδωλο, ο εκκεντρικός σούπερ σταρ, ο εξαιρετικός performer με τα τραγούδια που ξεσήκωναν τα πλήθη…
«Ναι», είπα, «άλλο ένα βιβλίο… γι’ αυτόν».

2. ΙΚΑΝΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ
ΚΛΑΣ ΕΚΜΑΝ

Μπορεί μια κακιά στιγμή να γίνει αιτία να γυρίσεις την πλάτη σου σε ό,τι είχες ιερό;
Θα θυσίαζες την ψυχή σου για να σώσεις το τομάρι σου;
Όταν οι παράνομοι εραστές Γιούχαν και Άνα καταφεύγουν σ’ ένα απόμερο ξενοδοχείο στη σουηδική επαρχία για ένα ρομαντικό Σαββατοκύριακο, δεν ξέρουν πως η ζωή τους πρόκειται να αλλάξει για πάντα. Ο Γιούχαν έχει χωρίσει μόλις με τη σύζυγό του για χάρη της Άνα και είναι έτοιμος να το γιορτάσει. Η Άνα, από την άλλη, έχει αποφασίσει πως αυτή θα είναι η τελευταία τους συνάντηση ̶ η οικογένειά της είναι πολύ πιο σημαντική από την προσωπική της ευτυχία. Τίποτε από αυτά που ακολουθούν δεν ήταν στα σχέδιά τους. Ένα τραγικό λάθος τούς οδηγεί σε μια μοιραία απόφαση και από κείνη τη στιγμή βρίσκονται σ’ ένα εφιαλτικό μονοπάτι… προς την Κόλαση.

Ο Κλας Έκμαν στήνει ένα σφριγηλό και απίστευτα εθιστικό ψυχολογικό θρίλερ, στο οποίο πρωταγωνιστούν συνηθισμένοι άνθρωποι που καλούνται να αντιμετωπίσουν εξαιρετικά ασυνήθιστες καταστάσεις. Με χιτσκοκική μαεστρία φωτίζει τις σκοτεινότερες γωνιές της ανθρώπινης ψυχής, στοιχειώνοντας τον νου του αναγνώστη. 

3. ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ
ΚΛΑΙΡΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ
ΛΕΝΑ ΜΑΝΤΑ

Είναι υψηλό το τίμημα που καλούνται να πληρώσουν τα φαντάσματα. Κι αυτό ακριβώς είμαι πλέον εγώ. Ένα φάντασμα, ένα στοιχειό. Με τη δική μου θέληση, με τον δικό μου τρόπο. Ένα φάντασμα που κινείται αθόρυβα ανάμεσα στον κόσμο. Κι εκείνοι; Εκείνοι με κοιτάζουν, αλλά δε με βλέπουν. Με ακούνε αλλά δε με αφουγκράζονται. Με συναναστρέφονται, αλλά δε με ξέρουν…»

Ένας κατά συρροήν δολοφόνος σκοτώνει γυναίκες στο παρόν αντιγράφοντας γυναικοκτονίες του παρελθόντος που παρέμειναν ατιμώρητες. Στην άψογα σκηνοθετημένη σκηνή του εγκλήματος, ο δολοφόνος αφήνει «δωράκια» για την αστυνομία: έξτρα στοιχεία, με τα οποία μπορούν να συλληφθούν πλέον οι ένοχοι του παρελθόντος. Όλα τα θύματα φορούν ένα κόσμημα πανομοιότυπο με αυτό που έχει η υπαστυνόμος Νόρα Δενδρινού πάντα στον λαιμό της: ένα καλλιγραφικό κεφαλαίο «Ν» κλεισμένο σ’ ένα σπιτάκι. Η πρό(σ)κληση του δολοφόνου προς εκείνη είναι σαφής. Το παιχνίδι αρχίζει. Μαζί της, ο υπαστυνόμος Νικόλας Παναγιωτίδης και η ιδιωτική ερευνήτρια Ελπινίκη Ντόκα. Οι τρεις τους εγκλωβισμένοι σε μια αρένα θανάτου.

4. Ο ΓΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΣΩΖΕ ΒΙΒΛΙΑ
SOSUKE NATSUKAWA

Το μικρό παλαιοβιβλιοπωλείο του παππού του με τις τεράστιες στοίβες από βιβλία που φτάνουν ως το ταβάνι είναι το ιδανικό καταφύγιο για τον εσωστρεφή έφηβο Ριντάρο Νατσούκι. Εκεί περνά ευτυχισμένες στιγμές διαβάζοντας ό,τι του αρέσει.

Όμως ο παππούς πεθαίνει ένα βράδυ στον ύπνο του και ο Ριντάρο απομένει συντετριμμένος και μόνος. Το παλαιοβιβλιοπωλείο όπως όλα δείχνουν θα πρέπει να κλείσει. Τότε κάνει την εμφάνισή του ο Τίγρης, ένας μυστήριος τιγρέ γάτος που μιλάει και έχει μια αποστολή: να σώζει βιβλία. Χρειάζεται ωστόσο τη συνδρομή ενός αληθινού βιβλιόφιλου για να την πραγματοποιήσει, και έτσι ζητά από τον Ριντάρο να τον βοηθήσει.

Το παράξενο αυτό ζευγάρι, το αγόρι και ο γάτος, θα ζήσει τρεις μαγικές περιπέτειες ελευθερώνοντας τα βιβλία από ανθρώπους που τα φυλακίζουν, τα κακομεταχειρίζονται ή προδίδουν το πνεύμα τους.

5. ΤΟ ΚΑΡΟΥΖΕΛ
ΡΟΖΑΜΟΥΝΤ ΠΙΛΤΣΕΡ

Η Ρόζαμουντ Πίλτσερ μάς πηγαίνει ένα αξέχαστο ταξίδι στα βάθη της ψυχής, κι έτσι επιστρέφουμε στα ηλιόλουστα τοπία του Μαζεύοντας Κοχύλια και στον έντονο συναισθηματισμό του Γυρισμού.

Η ιστορία αφηγείται το πέρασμα μιας νεαρής γυναίκας από μια σχέση, που έχει γίνει πλέον πολύ βαρετή και προβλέψιμη, σε μια νέα ζωή, μια ζωή γεμάτη ενθουσιασμό και πάθος∙ μια ζωή που της δίνει μια συναρπαστική υπόσχεση, την υπόσχεση της αγάπης. Και στο ταξίδι της αυτό, όλες οι ελπίδες, τα μυστικά και οι επιθυμίες συνθέτουν το όμορφο καρουζέλ της ζωής∙ ένα καρουζέλ που μόνο η Ρόζαμουντ Πίλτσερ μπορεί να δημιουργήσει.