Κανονικά θα διεξαχθεί, από τις 2-12 Σεπτεμβρίου, το Φεστιβάλ της Βενετίας, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης του Βένετο.

Βάσει χρονοδιαγράμματος, στις αρχές Σεπτεμβρίου (2-12), θα διεξαχθεί κανονικά το κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Βένετο, καθώς η πανδημία κορωνοϊού δείχνει σημάδια επιβράδυνσης στην Ιταλία.

Υπό τη διοργάνωση της εταιρείας Biennale di Venezia, το Φεστιβάλ της Βενετίας είναι το μακροβιότερο του κόσμου. Τον περασμένο Ιανουάριο ανακοινώθηκε δε, πως πρόεδρος της επιτροπής της 77ης Μόστρα θα είναι η Κέιτ Μπλάνσετ.

Εξαιτίας των lockdown που επιβλήθηκαν (και) στην παγκόσμια κινηματογραφική βιομηχανία, η συμμετοχή των παραγωγών ίσως είναι μειωμένη φέτος, εξήγησε ο Ζάια, ο οποίος είναι επίσης μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Μπιενάλε.

Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, πλήθος θεαμάτων και εκδηλώσεων έχουν ακυρωθεί φέτος, μεταξύ αυτών και το μεγαλύτερο κινηματογραφικό φεστιβάλ, αυτό των Καννών.

Η Ιταλία σχεδιάζει να άρει όλους τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς από τις 3 Ιουνίου, με τους Ευρωπαίους πολίτες να μπορούς να μπαίνουν στη χώρα χωρίς να τίθενται σε καραντίνα.   Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ιταλία είναι 229.858 ενώ οι νεκροί ανήλθαν σε 32.785.

Με πληροφορίες από Reuters
Πηγή: www.lifo.gr