Οι επισκέπτες του Μουσείου Ακρόπολης, την Κυριακή 18 Μαρτίου το μεσημέρι, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την ταλαντούχα βιολίστα Ίρις Λουκά, η οποία θα ερμηνεύσει τις περίφημες Σουίτες 1 έως 3 του Μπαχ σε μεταγραφή για βιόλα.

Η Ίρις Λουκά είναι διπλωματούχος απόφοιτος του Ωδείου Αθηνών στο βιολί (κ.Τ.Αποστολίδης-1995, Άριστα Παμψηφεί και τιμητική Διάκριση) και στη βιόλα (κ.Ι.Κάρτερ-2001 Άριστα Παμψηφεί και βραβείο Μιχάλη Σέμση). Είναι πτυχιούχος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών του τμήματος Μουσικολογίας και του Μεταπτυχιακού τμήματος του Ιονίου Πανεπιστημίου στη “Μουσική Ερμηνεία-Βιόλα” (master) καθώς και υποψήφια Διδάκτωρ στο ίδιο Πανεπιστήμιο.
Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Παγκόσμια Ορχήστρα Νέων ως κορυφαία σόλο βιόλα σε συναυλίες και ηχογραφήσεις με εξέχοντες σολιστ και μαέστρους (Kurt Mazur,Sir Neville Marriner,Yuri Temirkanov). Είναι μόνιμο μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών από το 2008. Στo πλαίσιo του διδακτορικού της πραγματοποιεί συχνά ρεσιτάλ σε έργα του J.S.Bach. Έχει συνεργαστεί με την ΚOA και ως δημιουργός στις παρατάσεις “Viola Power !”-η ιστορία της βιόλας Gazarte 2013 (κείμενα,ενορχηστρώσεις) και “Πέστο Πρέστο με Μαέστρο” -η ιστορία της συμφωνικής ορχήστρας σε 1 ώρα- Μέγαρο Μουσικής 2017 (κείμενα, μουσική επιμέλεια,σκηνοθεσία).

Info

18 Μαρτίου 2018
Μουσείο της Ακρόπολης Κυριακή 18 Μαρτίου 2018, από τις 12 το μεσημέρι έως τη 1 μ.μ.

 

πηγή: tospirto.net