Το σπαρακτικό αριστούργημα «Λυσσασμένη γάτα» του Τενεσί Ουίλιαμς που σκηνοθέτησε ο Μπένεντικτ Άντριους και ανέβηκε για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων στο Ουέστ Εντ, αναβιώνει φέτος από το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας, με πρωταγωνιστές τρεις συγκλονιστικούς ηθοποιούς: τη Σιένα Μίλερ, τον Τζακ Ο’Κόνελ και τον Κολμ Μίνι. Την παράσταση θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το κοινό σε δορυφορική μετάδοση, από το Αpollo Theatre του Λονδίνου, την Πέμπτη 8 Μαρτίου, στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη στο Μ.Μ.Α.

Ο Αυστραλός σκηνοθέτης μεταφέρει τη «Λυσσασμένη γάτα» στο παρόν, σε ένα σπίτι που συμβολίζει μια χρυσαφένια φυλακή. Στο σκηνικό δεσπόζουν ένα κρεβάτι και ένα ντους, που χρησιμοποιείται εκτενώς από τον γυμνό Ο’ Κόννελ στην προσπάθειά του να καθαρίσει τον εαυτό του από τη βαθιά ριζωμένη ενοχή.

Ο Τενεσί Ουίλιαμς (1911-1983) υπογράφει το 1955 ένα τολμηρό για την εποχή του έργο που έμελλε να του χαρίσει το βραβείο Πούλιτζερ καθώς και το βραβείο του Κύκλου Θεατρικών Κριτικών της Νέας Υόρκης. Η «Λυσσασμένη γάτα» θα καθιερωθεί ως ένα από τα αριστουργήματα του αμερικανικού θεάτρου του 20ού αιώνα, θα μεταφερθεί το 1958 στη μεγάλη οθόνη με πρωταγωνιστές την Ελίζαμπεθ Τέιλορ και τον Πολ Νιούμαν και θα ανέβει ξανά και ξανά στο Μπρόντγουεϊ.

Το έργο:
Νύχτα, καύσωνας και υγρασία, σε μια βαμβακοφυτεία του Μισισιπή στον αμερικανικό Νότο. Η οικογένεια Πόλιτ συγκεντρώνεται για να γιορτάσει τα γενέθλια του Πατέρα (Big Daddy). Μέσα στην αποπνικτική ζέστη, ο Μπρικ και η Μάγκι στροβιλίζονται σε έναν ξέφρενο χορό ψεμάτων. Τα μυστικά, η υποκρισία και τα σεξουαλικά απωθημένα απειλούν να καταστρέψουν τον γάμο τους και το μέλλον της ίδιας της οικογένειας. Πού ακριβώς βρίσκεται η αλήθεια; Ποια εκδοχή της θα επικρατήσει τελικά;

Διανομή
Μάγκι: Sienna Miller
Μπρικ: Jack O’Connell
Πατέρας: Colm Meaney
Μάνα: Lisa Palfrey
Μέι: Hayley Squires
Γκούπερ: Brian Gleeson
Γιατρός: Richard Hansel
Αιδεσιμότατος: Michael J. Shannon

Παιδιά: Artinis Aliaj, Nya Berg, Max Bloom, Yasmin Boys, Tabitha Byron, Polly Chambers, Lara Cohen, Amelie Green, Ethan Riley, Flynn Riley, Owen Scott, Archie Webb, Amelia Walter, Beatrice White, Florence White

Αντικαταστάτες: Elizabeth Andrewartha, Katy Brittain, Callum Cameron, Derek Howard

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Benedict Andrews
Σκηνικά: Magda Willi
Κοστούμια: Alice Babidge
Φωτισμοί: Jon Clark
Μουσική: Jed Kurzel
Βοηθός σκηνοθέτη: Finn den Hertog

Η δορυφορική αναμετάδοση πραγματοποιείται σε συνεργασία με  τη Βρετανική Πρεσβεία και το British Council στο πλαίσιο του κύκλου Θέατρο στο Μέγαρο-National Theatre Live.

Info

08 Μαρτίου 2018
ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ, Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη , Αθήνα
Τηλ.: 2107282333
(Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη) Συνολική διάρκεια: 190 Τιμές εισιτηρίων: 8 € (φοιτητικά) και 15 € Η παράσταση είναι ακατάλληλη για ανηλίκους κάτω των 15 ετών. Με αγγλικούς υπότιτλους.

 

πηγή: tospirto.net