Μία σύγχρονη, μονόπρακτη όπερα δωματίου «νεορομαντικού» ύφους, η οποία αποτελείται από τρία μέρη για 2 τραγουδιστές, έναν αφηγητή, χορωδιακό σύνολο και πιάνο. Αυτό είναι το «RAVEN Revisited» που θα παρουσιάσει σε πρώτη εκτέλεση η ομάδα όπερας  «TheMediumProject», σε σκηνοθεσία Ράιας Τσακηρίδη στο θέατρο της Οδού Κυκλάδων «Λευτέρης Βογιατζής».

Το νέο έργο του συνθέτη Κωστή Κριτσωτάκη βασίζεται στο ποίημα του Έντγκαρ Άλαν Πόε «Το κοράκι». Βασικοί ήρωες,  η Λενόρ και ο Ποιητής. Ενας Ποιητής,  διχασμένος ανάμεσα στον … Ένα που καταφεύγει στη λογική και τον Άλλο, ανίκανος να χειριστεί την απώλεια της αγαπημένης του και που σταδιακά χάνει την αίσθηση των πραγμάτων. Το έργο ακροβατεί μεταξύ ονείρου και πραγματικότητας φωτίζοντας στιγμιότυπα από τη ζωή του Πόε και της ιδιόμορφης σχέσης του με τις γυναίκες. Σύμφωνα με τους δημιουργούς της παράστασης: «Στο “Raven Revisited” ο ποιητής αρνούμενος να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα δημιουργεί έναν παράλληλο ονειρικό κόσμο όπου πρωταγωνιστεί η πολυαγαπημένη του Λενόρ, η αρχετυπική μορφή όλων των γυναικών της ζωής του. Όμως το όνειρο γίνεται εφιαλτικό όταν οι πραγματικές αναμνήσεις αναδύονται επί σκηνής οδηγώντας τον σ’ ένα ταξίδι μυστηρίου από το οποίο δεν θα επιστρέψει ποτέ. Το λιμπρέτο του “Raven Revisited” είναι ένα ψυχογράφημα του ίδιου του Πόε όπως αποκαλύπτεται από τα ποιήματα του. Η ατμόσφαιρα, η ομορφιά, η μουσικότητα, η ένταση αλλά και η μαθηματικής ακρίβειας δομή των ποιημάτων του Πόε είναι οι πηγές της έμπνευσης για τη δημιουργία αυτού του νέου έργου, όπως ακριβώς επηρέασαν και πολλούς ακόμη δημιουργούς σαν τους  Lou Reed, Grateful Dead και Alan Parsons Project».

Τραγουδούν οι: Μαριλένα Χρυσοχοΐδη, Γιώργος Παπαδημητρίου, Στρατής Στηλ, Πέννη Δεληγιάννη, Αννυ Φασσέα, Ελεονώρα Γαϊτάνου, Νίκος Ζιάζιαρης και Ηλίας Καπάνταης. Μουσική διεύθυνση Ανδρεάς Τσελίκας.

Info

09 Ιουνίου 2018
Και10, 11, 15, 16 και 17 Ιουνίου. Θέατρο της Οδού Κυκλάδων.

15 Ιουνίου 2018
Και 16 και 17 Ιουνίου. Θέατρο της Οδού Κυκλάδων.

 

πηγή: tospirto.net