Οι λάτρεις του κλασικού χορού γνωρίζουν καλά το συναίσθημα της αδημονίας για εκείνες τις μοναδικές στιγμές των μεγάλων μπαλετικών έργων όπου τα βήματα της χορογραφίας και η μουσική σύνθεση πλέκονται και σκαρφαλώνουν στο υψηλότερο σημείο του συναισθήματος. Πόσο μάλλον όταν μας δίνεται η ευκαιρία να παρακολουθήσουμε αυτές τις στιγμές σε μία βραδιά κάτω από την Ακρόπολη. Στις 5 Σεπτεμβρίου το Ηρώδειο μεταμορφώνεται σε αίθουσα κλασικού χορού και υποδέχεται 12 από τους σπουδαιότερους πρώτους χορευτές και σολίστ των θεάτρων Μπολσόι της Μόσχας και Μαριίνσκι της Αγίας Πετρούπολης σε ένα πολυσυλλεκτικό μπαλετικό θέαμα, με τη συμμετοχή χορευτών και από το θέατρο Λα σκάλα του Μιλάνου.

 
Ντένις Ρόντκιν
Ντένις Ρόντκιν

Στο γκαλά που συγκεντρώνει εμβληματικές χορογραφίες από έργα του κλασικού ρεπερτορίου όπως η «Λίμνη των Κύκνων», η «Ωραία Κοιμωμένη», η «Ζιζέλ», ο «Δον Κιχώτης», η «Κάρμεν», η «Μπαγιαντέρα» κ.ά, πρωταγωνιστής είναι ο πρώτος σολίστ και ο σπουδαιότερος χορευτής των μπαλέτων Μπολσόι τα τελευταία χρόνια, Ντένις Ρόντκιν.

 
Ο Ντένις Ρόντκιν στο ρόλο του «Σπάρτακου»
Ο Ντένις Ρόντκιν στο ρόλο του «Σπάρτακου»

Με δασκάλους τους Νικολάι Τσισκαρίτζε και Γιούρι Βλαντίμιροφ, ο χορευτής που ξεπήδησε από το Κρατικό Ακαδημαϊκό Χοροθέατρο της Μόσχας Γκζελ, εξελίχθηκε σε έναν καλλιτέχνη της σκηνής με απαράμιλλη εκφραστικότητα και τεχνική ικανότητα που έχει ξεχωρίσει μέσα από πολλούς πρωταγωνιστικούς ρόλους, δύο από τους οποίους -πάντα σε χορογραφία του Γιούρι Γκριγκορόβιτς- απολαύσαμε και στην Αθήνα, τον «Καρυοθραύστη» τον Δεκέμβριο του 2017 στο Μέγαρο Μουσικής και τον «Σπάρτακο» τον Οκτώβριο του 2018 στο Ηρώδειο.

 
Ρενάτα Σακίροβα
Ρενάτα Σακίροβα

Από το θέατρο Μπολσόι, εκτός από τον Ντένις Ρόντκιν θα δούμε επί σκηνής -μεταξύ άλλων- τους Άννα Νικούλινα (πρώτη χορεύτρια), Ελεονώρα Σεβενάρ (σολίστ), Μιχαήλ Λομπούκιν (πρώτος χορευτής), από το θέατρο Μαριίνσκι τους Ρενάτα Σακίροβα (πρώτη χορεύτρια) και Αλεξέι Τιμοφέγιεφ (σολίστ), ενώ από το θέατρο Λα σκάλα του Μιλάνου συμμετέχουν οι Νικολέτα Μάνι (πρώτη χορεύτρια) και Τιμοφέι Αντριτζασένκο (πρώτος χορευτής). Σύντομα αναμένουμε την ανακοίνωση των υπόλοιπων τεσσάρων ονομάτων που θα συμπληρώσουν αυτήν την ομάδα αστέρων του κλασικού χορού.

Αλεξέι Τιμοφέγιεφ
Αλεξέι Τιμοφέγιεφ

Το γκαλά μπαλέτου θα πραγματοποιηθεί με πληρότητα 50% και την τήρηση όλων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων.

Άννα Νικούλινα
Άννα Νικούλινα

i Προπώληση: 211 7701700, www.viva.gr.

Συντάκτρια: Χρύσα Πασιαλούδη
Πηγή: www.athinorama.gr