«Χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη ίχνη ιστορίας και μνήμης, αποσπάσματα ταυτοτήτων και βιωμάτων, η διεθνούς εμβέλειας ρωσική κολεκτίβα Chto Delat, σε συνεργασία με τον εικαστικό και μουσικό Anton Kats, καλλιεργούν στο εύφορο Πεδίον του Άρεως. Μέσα από μια θεατρική παράσταση, έναν ραδιοφωνικό σταθμό, εφήμερες εικαστικές παρεμβάσεις και παράλληλες δράσεις, δημιουργούν ένα μυθοπλαστικό πεδίο, μεταξύ πραγματικού και φανταστικού, σε έναν από τους πιο πολύσημους δημόσιους χώρους στην Αθήνα». Αυτά… υπό τας φιλύρας. Εστω κάτω από τις μουριές και τις πικροδάφνες στο ταλαίπωρο πάρκο στο Πεδίον του Αρεως. Οργανωμένο από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, τo «Park Fables – Μύθοι του πάρκου» έρχεται για να στρέψει την προσοχή του κόσμου προς μία όμορφη, αλλά κακοπαθημένη και εξαιρετικά υποβαθμισμένη σήμερα γωνία της Αθήνας. Μπορεί η τέχνη να βοηθήσει;

Η τέχνη έχει, ως γνωστόν και θεραπευτικές ιδιότητες. Εν προκειμένω, ας λειτουργήσει ως ευκαιρία να μπει κόσμος στο πάρκο, να δει πώς κατάντησε και πως μπορεί να γίνει, να διαμαρτυρηθεί και αυτός μαζί με τους περίοικους που αγωνίζονται εδώ και χρόνια για τη βελτίωση της κατάστασης. Είναι ωραίο να χρησιμοποιείται το πάρκο από τη Στέγη για κάτι όμορφο και δημιουργικό, ας μην ξεχνάμε όμως πως τέτοιου είδους δράσεις έχουν ημερομηνία λήξεως.

Οσο καλές προθέσεις και αν έχει η Στέγη, ό,τι και αν κάνει, είναι οι αρμόδιοι φορείς εκείνοι που πρέπει να ασχοληθούν επιτέλους σοβαρά για τη σωτηρία αυτού του σημαντικού για την πόλη πνεύμονα πρασίνου.

Από 2 ως 16 Μαΐου λοιπόν, «Park Fables – Μύθοι του πάρκου». Ενημερωθείτε για το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ: http://www.sgt.gr/gre/SPG2138/. Επισκεφθείτε τις δράσεις, και βοηθήστε το πάρκο να αποκτήσει τη χαμένη αίγλη του, απαιτώντας αυτό που θα έπρεπε όλοι οι Αθηναίοι να απαιτούν: Τη σωστή λειτουργία και φύλαξή του και τον καθαρισμό του από τα ναρκωτικά. Για να ξαναγίνουν οι «Μύθοι του πάρκου» όμορφοι και ασφαλείς για όλους.

 

πηγή: tospirto.net