Δεν μπορώ να ξέρω πως επιλέγει ο καθένας τις συναυλίες και τις παραστάσεις που θα παρακολουθήσει, ειδικά σε περιόδους γεμάτες όπως η καλοκαιρινή για ένα σωρό δρώμενα. Καθότι, μάλιστα, ο διακτινισμός δεν έχει εφευρεθεί (ή δεν έχει δοθεί προς χρήση – σα γραμμή του μετρό ένα πράγμα) ακόμα, πολύ συχνά δημιουργούνται διλήμματα. Για μένα, ένας σημαντικός παράγοντας που με ωθεί να επιλέξω μια συναυλία ή μια παράσταση είναι η περιέργεια. Η περιέργεια και η σπανιότητα. Να, όπως τώρα, με την παράσταση που θα σας περιγράψω. Από την πρώτη στιγμή που διάβασα ότι θα «ανέβει» στη σκηνή του Ηρωδείου, ένιωσα ένα «τσίγκλημα». Τι να είναι αυτό;

«New Worlds», λοιπόν, στο Ηρώδειο στις 19 Ιουνίου. Δεν έχουμε την τύχη να εμφανίζονται συχνά στη χώρα μας τόσο σημαντικά ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, αλλά και του θεάτρου και του Hollywood. Και εξηγούμαι: στη συγκεκριμένη παράσταση συμπράττουν ο διάσημος πρωταγωνιστής του «Lost in translation» Bill Murray με τον επίσης σπουδαίο τσελίστα Jan Vogler (κάτοχος βιολοντσέλου Stradivarius). To «New Worlds» είναι προϊόν της γνωριμίας τους και της παράλληλης αγάπης τους για τη μουσική και τη λογοτεχνία. Πρόκειται, αν έχω καταλάβει καλά, για μια σύμπραξη τεχνών συγγενών αλλά και διαφορετικών σε ένα δομημένο πλαίσιο χωρίς αυστηρούς κανόνες.
IMG 4685 be3.flt
Αμφότεροι οι καλλιτέχνες, με τη βοήθεια της βιολίστριας Mira Wang και της πιανίστριας Vanessa Perez, επιδίδονται σε «ανταλλαγή φίλιων πυρών» και πολεμοφόδια την τέχνη τους, αλλά και την αρχέγονη πεμπτουσία του αυτοσχεδιασμού. Το πρόγραμμα διέπεται από τις αμερικανικές αξίες και στις δύο μορφές τέχνης και αναδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο οι Αμερικανοί συγγραφείς, ηθοποιοί και μουσικοί έχουν δημιουργήσει γέφυρες μεταξύ Αμερικής και Ευρώπης. Θα ακουστούν μουσικές των Foster, Gershwin και Bernstein, καθώς και αποσπάσματα από πεζά ή ποιήματα των Whitman, Hemmingway, Twain κ.α. Η παγκόσμια πρεμιέρα πραγματοποιήθηκε στις 4 Ιουνίου 2017 στο Φεστιβάλ της Δρέσδης στη Γερμανία και η αμερικανική πρεμιέρα στο Φεστιβάλ της Κοιλάδας Νάπα στις 20 Ιουλίου 2017.

Ο δημοφιλής ηθοποιός και κωμικός Bill Murray, ο περίφημος Γερμανός τσελίστας Jan Vogler, η βιολίστρια Mira Wang και η πιανίστρια Vanessa Perez θα βρίσκονται στην Αθήνα, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού στις 19 Ιουνίου για μια μοναδική εμφάνιση στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

Για μένα, τον «περίεργο», η παράσταση είναι άχαστη. Για εσάς;
Bill Murray Poster1

 

πηγή: ogdoo.gr