Επτά από τα πιο δημοφιλή παραμύθια του Χανς Κρίστιαν  Άντερσεν (Το Κορίτσι με τα Σπίρτα, Τα Κόκκινα Παπούτσια, Η Πριγκίπισσα και το Μπιζέλι, Ο Ξύλινος Στρατιώτης, Το Μαγικό Σεντούκι, Ο Χιονάνθρωπος, Το Έλατο) ενώνονται σε μια μεγάλη ιστορία που συνδυάζει τη γοητεία της κλασικής μουσικής με τη μαγεία του θεάτρου!
Ένα ταξίδι στον κόσμο της φαντασίας από τους Μουσικούς της Καμεράτας – Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής υπό τον Παναγιώτη Βλάχο, με τον Γιώργο Νανούρη να διασκευάζει και να σκηνοθετεί υπέροχες ιστορίες που ζωντανεύουν στη σκηνή η Μαρία Ναυπλιώτου, ο Νίκος Κουρής, η Λένα Παπαληγούρα και ο Γιώργος Νανούρης.

Οι τέσσερις αγαπημένοι ηθοποιοί, υπό τη συνοδεία γνωστών μελωδιών κλασικής μουσικής παρουσιάζουν, χρησιμοποιώντας τις ευφάνταστες φιγούρες του εικαστικού Φίλιππου Φωτιάδη, μια παράσταση για όλη την οικογένεια που μας μεταφέρει στη μαγεία των Χριστουγέννων και μας θυμίζει ξεχασμένες αξίες της ζωής.

Από τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων και μόνο για 7 παραστάσεις –26, 29, 30 Δεκεμβρίου, 5 και 7 Ιανουαρίου– στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης.

Συντελεστές: Διασκευή – σκηνοθεσία: Γιώργος Νανούρης. Παίζουν: Μαρία Ναυπλιώτου, Νίκος Κουρής, Λένα Παπαληγούρα, Γιώργος Νανούρης. Οι Μουσικοί της Καμεράτας – Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής
Ενορχήστρωση – μουσική διεύθυνση: Παναγιώτης Βλάχος . Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη. Φωτισμοί: Γιώργος Τέλλος. Ενδυματολογική επιμέλεια: Βασιλική Σύρμα . Εικονογράφηση – σκηνικά αντικείμενα: Φίλιππος Φωτιάδης. Βοηθός σκηνοθέτη: Αννίτα Καπουσίζη.

Info: Μέγαρο Μουσικής- Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης
Ημέρες και ώρες  παραστάσεων:
26/12   12.00 και 15.00
29/12   15.00
30/12   12.00 και 15.00
5/1       17.00
7/1       12.00
Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά (με διάλειμμα)

 

πηγή: tospirto.net