Mπορεί να έχουν περάσει αιώνες από τότε που ο Αριστοφάνης συνέλαβε την ιδέα της σύγκρουσης Δίκαιου και Άδικου λόγου, αλλά το σενάριο εξακολουθεί να φαντάζει διαχρονικό. O Δημήτρης Καραντζάς λοιπόν σε συνεργασία με την ενδυματολόγο Ιωάννα Τσάμη και τη σκηνογράφο Κλειώ Μπομπότη,  σκηνοθέτησε -χωρίς συμβάσεις και τυπολογίες – τις «Νεφέλες» του Αριστοφάνη και, δημιούργησαν μια αισθητική πρόταση γεμάτη λάμψη.  «Οι Νεφέλες έρχονται ξαφνικά και μπορούν να γίνουν ό,τι θελήσουν. Μεταμορφώνονται και μεταμορφώνουν, έρχονται ως μια ουτοπία και λυρισμός. Από όλες αυτές τις μεταμορφώσεις, διαφαίνεται πως ο Αριστοφάνης, παρότι έγραψε την κωμωδία για να καυτηριάσει και να επικρίνει τους Σοφιστές, την ίδια στιγμή αναρωτιέται μήπως είναι σωστό αυτό που λένε», δήλωνε ο σκηνοθέτης το περασμένο καλοκαίρι λίγο πριν η παράσταση παιχτεί στην Επίδαυρο.

Πρωταγωνιστεί ένας ξεχωριστός θίασος: Γιώργος Γάλλος, Νίκος Καραθάνος, Χρήστος Λούλης, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Θεοδώρα Τζήμου, Αινείας Τσαμάτης, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Έμιλυ Κολιανδρή κ.ά.

Δείτε την διαδικτυακά με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους:  26/12 στις 4 μ.μ., 26/12 στις 9 μ.μ., 27/12 στις 4 μ.μ. και 27/12 στις 8 μ.μ. Αγορά εισιτηρίων (€ 7,50) από  το viva.gr