Οι δύο σελίδες που η Άννα Φρανκ είχε φροντίσει επιμελώς να κρύψει στο ημερολόγιό της, αποκαλύπτονται.

Οι επιστήμονες με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών, κατάφεραν επιτέλους να βρουν την λύση. Όμως οι δύο σελίδες του ημερολογίου δεν έκρυβαν κάποιο μεγάλο μυστικό, ούτε φέρνουν στο φως νέα στοιχεία για τις αγωνιώδεις μέρες του εγκλεισμού της ώστε να αποφύγει τη σύλληψη από τους Ναζί.
anna frank3
(Με τη χρήση της τεχνολογίας οι ειδικοί διάβασαν τις “κρυφές” σελίδες στο ημερολόγιο της Άννα Φρανκ AP)

Η Άννα Φρανκ περίπου 13-15 ετών, τότε, στη δεκαετία του 1940 αναφέρει ορισμένα καθημερινά γεγονότα.

Μεταξύ άλλων αναφέρει: “Όλοι οι άνδρες πηγαίνουν με γυναίκες. Και υπάρχουν γυναίκες που τους πλησιάζουν στο δρόμο για να πάνε μαζί τους. Στο Παρίσι υπάρχουν μεγάλα σπίτια γι’ αυτό. Ο μπαμπάς έχει πάει εκεί”.

Όπως είπε και ο διευθυντής του Μουσείου Άννα Φρανκ, Ρόναλντ Λέοπονλντ, παρουσιάζοντας τις σελίδες: “Όπως κάθε άλλος έφηβος, είναι φυσικό να την απασχολεί το θέμα του σεξ”.

Να σημειωθεί πως η Άννα φρανκ δεν κατάφερε τελικά να γλυτώσει από τους Ναζί. Το νεαρό κορίτσι μεταφέρθηκε σε στρατόπεδο συγκέντρωσης, όπου και πέθανε το 1945 σε ηλικία 15 ετών.

Το ημερολόγιό της, που δημοσιεύθηκε δύο χρόνια αργότερα, μεταφράστηκε σε 60 γλώσσες και απέκτησε μυθικές διαστάσεις σε όλο τον κόσμο, αποτελώντας ένα από τα διασημότερα αναγνώσματα ως τις μέρες μας, ενώ μεταφέρθηκε πολλές φορές στο θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο.
anne frank2
(Το χειρόγραφο που κρυβόταν στο ημερολόγιο της Άννα Φρανκ)

πηγή: ogdoo.gr